ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την απελευθέρωση άλλων δύο ομήρων ανακοίνωσε απόψε εκπρόσωπος της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς.
Ο Αμπού Ουμπάιντα, εκπρόσωπος της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, επικαλέστηκε ανθρωπιστικούς και ιατρικούς λόγους για την απελευθέρωση των δύο ομήρων. Η απόφαση ερμηνεύεται ως κίνηση καλής θέλησης από πλευρά της Χαμάς, με αφορμή τη μεσολαβητική προσπάθεια που έχουν αναλάβει Κατάρ και Αίγυπτος για την εκτόνωση της κρίσης.
«Ο εχθρός είχε αρνηθεί να τους παραλάβει την περασμένη Παρασκευή», υποστήριξε ο Αμπού Ουμπάιντα, επαναλαμβάνοντας έναν ισχυρισμό που είχε διαψεύσει το Ισραήλ ως «ψευδή προπαγάνδα».
Το Al Jazeera κατονομάζει τους απελευθερωθέντες ομήρους ως Νουρίτ Ιτσχάκ και Γιοχεβέντ Λέβσιτς, επικαλούμενο ανάρτηση των Ταξιαρχιών Αλ Κάσαμ στην πλατφόρμα Telegram.
Διαβάστε επίσης:
ΗΠΑ: Χαιρετίζει την κίνηση Ερντογάν για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ
Pfizer: Ευρωπαϊκή έγκριση για την εξαγορά της Seagan έναντι 43 δισ. δολαρίων
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Fidji Simo: Ποια είναι η γυναίκα που απογείωσε την Instacart και ανέλαβε το τιμόνι των εφαρμογών της OpenAI
- Jefferies & AXIA διατηρούν «Buy» για την Εθνική Τράπεζα
- Buy, hold or Sell: Άμεση ανάλυση για OPTIMA, ΑΡΑΙΓ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΟΤΕ
- Πάπας Λέων: Πώς βλέπει ο διεθνής Τύπος τον «Λατίνο Γιάνκη» – Τι δείχνει… στάση σε συντηρητική και κοσμική θητεία – Η σχέση με τους Ρεμπουπλικανούς
