ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Γερμανία και άλλες δυτικές χώρες θα πρέπει να προσφέρουν βοήθεια στις γειτονικές χώρες του Αφγανιστάν για να τις βοηθήσουν να διαχειριστούν την εισροή των Αφγανών που εγκαταλείπουν τη χώρα, μετά την ανάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν, ή να κινδυνεύσουν να επαναληφθεί η μεταναστευτική κρίση του 2015, δήλωσε σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ.
“«Οφείλουμε να διασφαλίσουμε ότι οι πολλοί άνθρωποι που έχουν μεγάλες έγνοιες και ανησυχίες ακόμη και αν δεν έχουν συνεργαστεί με γερμανικά θεσμικά όργανα θα έχουν ασφαλή διαμονή σε γειτονικές χώρες του Αφγανιστάν», δήλωσε η Μέρκελ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
«Δεν θα πρέπει να επαναλάβουμε το λάθος του παρελθόντος όταν δεν δώσαμε αρκετά χρήματα στην ‘Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και σε άλλα προγράμματα βοήθειας και οι άνθρωποι έφυγαν από την Ιορδανία και τον Λίβανο προς την Ευρώπη».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
Γερμανία: Στις περιοχή υψηλού κινδύνου ξανά η Τουρκία
ΟΗΕ: Το Συμβούλιο Ασφαλείας ζητά συνομιλίες για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης στο Αφγανιστάν
Μακρόν: Το Αφγανιστάν δεν πρέπει να γίνει ξανά παράδεισος τρομοκρατών
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Παγκόσμιο «σοκ» στα καύσιμα – Τα μέτρα στήριξης από Ελλάδα έως Ασία και Ωκεανία
- ΟΗΕ: Πλήγμα $200 δισ. στις αραβικές χώρες λόγω πολέμου στη Μέση Ανατολή
- Πότε τίθεται σε ισχύ το πασχαλινό ωράριο των καταστημάτων – Ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά
- Αυστραλία: Απειλές κυρώσεων σε τεχνολογικούς κολοσσούς για παραβίαση κανόνων πρόσβασης ανηλίκων κάτω των 16 ετών στα social media
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.