• Διεθνής πολιτική

    Μεντβέντεφ: Η Ρωσία θα συνεχίσει τον πόλεμο, ακόμα κι αν η Ουκρανία εγκαταλείψει την ένταξη στο ΝΑΤΟ

    • NewsRoom
    Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ

    Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ


    Κορυφαίος συνεργάτης του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε χθες Παρασκευή πως η Μόσχα δεν θα έβαζε τέλος στη στρατιωτική εκστρατεία της στην Ουκρανία ακόμη κι αν το Κίεβο ανακοίνωνε επίσημα πως εγκαταλείπει την πρόθεσή του να ενταχθεί στον Οργανισμό του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού.

    Ο πρώην πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ, νυν αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, διαβεβαίωσε εξάλλου γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο πως η Μόσχα δεν θα είχε αντίρρηση να διεξαγάγει συνομιλίες με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, υπό κάποιους όρους.

    Χρόνια πριν από την εισβολή του ρωσικού στρατού στην ουκρανική επικράτεια στα τέλη Φεβρουαρίου, η Μόσχα διεμήνυε ότι θεωρούσε την ένταξη της Ουκρανίας στο NATO απαράδεκτη.

    “Η αποκήρυξη της ένταξής της στη βορειοατλαντική συμμαχία είναι τώρα ζωτικής σημασίας, αλλά δεν είναι πλέον επαρκής για να αποκατασταθεί η ειρήνη”, δήλωσε ο κ. Μεντβιέντεφ στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο LCI, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

    Η Μόσχα θα συνεχίσει την εκστρατεία της ως την επίτευξη των στόχων της, πρόσθεσε.

    Ο Βλαντίμιρ Πούτιν λέει πως ένας από τους σκοπούς αυτής που αποκαλεί “ειδική στρατιωτική επιχείρηση” είναι η “αποναζιστικοποίηση” της Ουκρανίας. Το Κίεβο και η Δύση χαρακτηρίζουν τον στόχο αυτό απλά πρόσχημα για τον κατακτητικό πόλεμο που λένε ότι διεξάγει η Μόσχα.

    Διαβάστε επίσης

    Συρία: Απέκρουσε επίθεση από ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη



    ΣΧΟΛΙΑ