ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
H πρόεδρος του κόμματος Αδέλφια της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι, κατά την οποία συζήτησαν, μεταξύ άλλων, τα νέα μέτρα που υιοθέτησε η Γερμανία για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.
«Το ενεργειακό πρέπει να το αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί», δήλωσε στους δημοσιογράφους η Μελόνι, εξερχόμενη από τα γραφεία του κόμματός της.
Παράλληλα, σε ανακοίνωσή της, η νικήτρια των ιταλικών εκλογών της περασμένης Κυριακής, τόνισε: «Στην ιστορική πρόκληση της ενεργειακής κρίσης χρειάζεται μια άμεση απάντηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με στόχο την προστασία των οικογενειών και των επιχειρήσεων. Καμία χώρα μέλος – χωρίς μια κοινή στρατηγική – δεν μπορεί να προσφέρει, μόνη της, αποτελεσματικές λύσεις μεγάλης διάρκειας.
Ούτε εκείνες που μοιάζουν να είναι λιγότερο ευάλωτες από χρηματοπιστωτικής απόψεως. Για τον λόγο αυτόν, εύχομαι στην αυριανή ευρωπαϊκή σύνοδο με θέμα την ενέργεια, να υπερισχύσουν η λογική και η άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος. Σε ό,τι αφορά αυτό το ζωτικής σημασίας θέμα για την Ιταλία, εύχομαι να υπάρξει μια κοινή στάση όλων των πολιτικών δυνάμεων».
Διαβάστε επίσης:
Φον ντερ Λάιεν: Είναι καθήκον της γενιάς μας να σταθούμε στο πλευρό της Ουκρανίας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Η μίρλα του… Κολωνακίου, τα δύο «όχι» του Κ.Μ., η ομιλία και το Κογκρέσο, ο Χαφτάρ στην Αθήνα και μια πρόταση γάμου… αέρος
- Οι κορυφαίες γκαλερί της Αθήνας: 12 σταθμοί στην εικαστική σκηνή της Ελλάδας
- Buy, Hold or Sell: Άμεση ανάλυση για ΑΒΑΞ, ΑΔΜΗΕ, ΔΑΑ, ΔΕΗ, Intracom, Quest, ΜΟΗ, ΠΛΑΘ, Φουρλής, Nike και Nvidia
- Ο Trump, οι δασμοί, οι μετοχές της Lululemon, και το παιχνίδι της Posh Spice – Το χρηματιστήριο, τα έσοδα, και η στρατηγική κάνουν πασαρέλα
