• Διεθνής πολιτική

    Ματαρέλα: Στρατηγικής σημασίας η συνεργασία μας με την Αλγερία στην ενέργεια

    Σέρτζιο Ματαρέλα Πρόεδρος της Ιταλίας

    Σέρτζιο Ματαρέλα Πρόεδρος της Ιταλίας


    Ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα έκανε δεκτό σήμερα στο Κυρινάλιο μέγαρο τον πρόεδρο της Αλγερίας Αμπντελματζίντ Τεμπούν.

    «Η Αλγερία εδώ και καιρό είναι ένας εταίρος στρατηγικής σημασίας στον τομέα της ενέργειας, αλλά και σε σειρά άλλων πεδίων. Είμαστε ευγνώμονες στην Αλγερία για την περαιτέρω εντατικοποίηση της συνεργασίας αυτής, η οποία προέκυψε από τις επαφές με την κυβέρνησή μας», δήλωσε ο Ματαρέλα.

    «Η συνεργασία μας, φυσικά, επεκτείνεται στον τομέα της οικολογικής μετάβασης για τον καθορισμό μορφών εναλλακτικής και ανανεώσιμης ενέργειας, ώστε να μπορέσει να δοθεί απάντηση στην κλιματική κρίση που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μέσω του μοναδικού διαθέσιμου δρόμου», πρόσθεσε ο Ιταλός πρόεδρος.

    Παράλληλα, παρουσία του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι, στο κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι υπεγράφη μια σειρά σημαντικών διμερών συμφωνιών.

    Όπως αναφέρει η ιταλική προεδρία της κυβέρνησης, οι συμφωνίες αυτές αφορούν την ανταλλαγή πληροφοριών στον χρηματοοικονομικό τομέα, την πολιτιστική συνεργασία, τον τουρισμό και τις μικρές επιχειρήσεις.

    Οι εταιρίες Sonatrach και Εni, τέλος, υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για την ενίσχυση της παραγωγής φυσικού αερίου και πράσινου υδρογόνου στην Αλγερία.

    Διαβάστε επίσης

    Ματαρέλα: «Απαιτείται αίσθημα ευθύνη» – Συγχαρητήρια από Σακελλαροπούλου για την επενεκλογή του



    ΣΧΟΛΙΑ