ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το Παρίσι και το Βερολίνο θα συνεχίσουν να «πιέζουν», προκειμένου να επιβληθούν περαιτέρω κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, διαβεβαίωσε σήμερα ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.
«Θα συνεχίσουμε να ασκούμε πίεση προκειμένου επιπρόσθετες κυρώσεις να επιβληθούν από εμάς και εμείς είμαστε έτοιμοι για αυτό, όμως επίσης από τις ΗΠΑ, ώστε να αναγκάσουμε τη Ρωσία να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων» στο θέμα του πολέμου στην Ουκρανία, υπογράμμισε ο Γάλλος πρόεδρος έχοντας στο πλευρό του τον Γερμανό καγκελάριο Φρίντριχ Μερτς.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι επόμενες ημέρες θα είναι καθοριστικής σημασίας», προκειμένου η Μόσχα να δώσει ενδείξεις της βούλησής της να τερματίσει τον πόλεμο, όπως το επιθυμεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.
Διαβάστε επίσης:
Τουρκία: Απαγόρευση εισόδου των ισραηλινών πλοίων στα λιμάνια – Περιορισμός στον εναέριο χώρο της
Μερτς-Μακρόν: Συμφωνία διεύρυνσης των συνεργασιών στο πεδίο της ασφάλειας
Δανία: Πλήγμα στην ανάπτυξη από τη Novo Nordisk – Οι αντίπαλοι του Ozempic πιέζουν την οικονομία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια οπλισμένα τουρκικά F-16 πάνω από το Αιγαίο
- Υπ. Ανάπτυξης: Τα τελευταία χρόνια η χώρα μας κατέγραψε μ.ο αύξησης στις επενδύσεις άνω του 60% έναντι 1,2% της ΕΕ
- Υπ. Οικονομικών: 4+1 αλήθειες για το Εθνικό Σχέδιο «Ελλάδα 2.0» και το Ταμείο Ανάκαμψης
- ΕΕ: Επιδιώκει να κλείσει τα «παραθυράκια» για τις ροές ρωσικού φυσικού αερίου – Ιδιαίτερες ανησυχίες για τον TurkStream
