ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Διπλωματική ένταση μεταξύ Παρισίων και Ρώμης έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι για τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, με φόντο τη διαφωνία για το ενδεχόμενο αποστολής ευρωπαϊκών στρατευμάτων στην Ουκρανία.
Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε την Παρασκευή την πρέσβη της Ιταλίας στη Γαλλία Εμανουέλα Ντ’ Αλεσάντρο κάνοντας λόγο για «απαράδεκτες δηλώσεις» σύμφωνα με πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου στο Κε ντ’ Ορσέ.
«Στην πρέσβη υπενθυμίστηκε ότι οι δηλώσεις αυτές αντίκεινται στο κλίμα εμπιστοσύνης και στην ιστορική σχέση των δυο χωρών μας, καθώς επίσης και στις πρόσφατες διμερείς εξελίξεις», τη «σθεναρή σύγκλιση των δυο χωρών, ιδίως όσον αφορά την ακλόνητη υποστήριξη στην Ουκρανία», διευκρίνισε η πηγή στο γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες του ραδιοφωνικού σταθμού France Inter.
«Να πάει αυτός» με κράνος και τουφέκι
Ερωτηθείς ενώ βρισκόταν στο Μιλάνο για το ενδεχόμενο ανάπτυξης Ιταλών στρατιωτικών στην Ουκρανία, αν σταματήσουν οι εχθροπραξίες, κάτι που σχεδιάζουν να κάνουν η Γαλλία και η Βρετανία, ο Ματέο Σαλβίνι απάντησε πως αφού το θέλει τόσο ο Εμανουέλ Μακρόν, «μπορεί να πάει αυτός», βάζοντας κράνος και παίρνοντας τουφέκι.
Ο επικεφαλής του ακροδεξιού, αντιμεταναστευτικού κόμματος Λέγκα, σύμμαχος της επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν, είχε ήδη χαρακτηρίσει «παλαβό» τον Γάλλο πρόεδρο τον Μάρτιο, κατηγορώντας τον πως ωθεί την Ευρώπη να εμπλακεί σε πόλεμο με τη Ρωσία.
Διαβάστε επίσης:
Τσιάρας: Σαρωτικοί έλεγχοι σε βιολογικά και ΟΠΕΚΕΠΕ – Επανεκκίνηση πληρωμών από Σεπτέμβριο
Μαδούρο: Tο σχέδιο των ΗΠΑ εναντίον της Βενεζουέλας είναι ανήθικο, εγκληματικό και παράνομo
Κικίλιας: Διαρκείς έλεγχοι στην ακτοπλοΐα σε ημερόπλοια – Νέα Εγκύκλιος
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Deloitte: Χρέωσε 440.000 δολάρια την αυστραλιανή κυβέρνηση για έκθεση που συνέταξε με το ChatGPT
- Βρετανία: Επενδύει 10 εκατ. λίρες για την καταπολέμηση δικτύων διακινητών που δρουν στα Βαλκάνια
- Ουκρανία: Εντολή για άμεση εκκένωση Κραματόρσκ και Σλοβιάνσκ
- Η Τράπεζα Πειραιώς συνεχίζει τη χρηματοδότηση του αγροτικού τομέα μέσω ΤΕΑΑ
