• Διεθνής πολιτική

    Μακρόν: Δεχόμαστε επίθεση από ισλαμιστές τρομοκράτες

    • NewsRoom


    Στον χώρο της νέας τρομοκρατικής επίθεσης στη Νίκαια βρέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, κάνοντας λόγο για επίθεση που δέχεται η χώρα του από «ισλαμιστές τρομοκράτες».

    “Εάν δεχόμαστε επίθεση, αυτό συμβαίνει λόγω των αξιών μας, της υπεράσπισης της ελευθερίας και της βούλησής μας να μην υποκύψουμε στον τρόμο”, ανέφερε ο Μακρόν.

    Ο Γάλλος Πρόεδρος ανέφερε πως θα ενταθούν τα μέτρα ασφαλείας γύρω από τα σχολεία, ενώ οι ένοπλες δυνάμεις θα αναπτύξουν προσωπικό για την προστασία χώρων λατρείας σε διάφορα σημεία της χώρας.

    «Θα αναπτυχθούν από τρεις χιλιάδες στρατιώτες που είναι σήμερα, συνολικά επτά χιλιάδες στρατιώτες της επίλεκτης δύναμης «Sentinel» για να αντιμετωπιστεί η τρομοκρατική απειλή», τόνισε ο Μακρόν, προσθέτοντας πως αύριο «θα πραγματοποιηθεί Συμβούλιο Άμυνας όπου θα ληφθούν νέα μέτρα».

    Ο Μακρόν καταδίκασε την επίθεση, εκφράζοντας την συμπαράσταση της Γαλλίας στην καθολική χριστιανική κοινότητα.

    Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ ανακοίνωσε ότι ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στη Νίκαια, με τους τρεις νεκρούς, ονομάζεται Μπραχίμ και είναι περίπου 25 ετών. Κατά τη σύλληψή του τραυματίστηκε, ωστόσο είχε τις αισθήσεις του και ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.

    Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, μεταξύ των θυμάτων είναι μια 70χρονη γυναίκα, της οποίας ο δράστης της έκοψε το λαιμό μέσα στην εκκλησία. Ένας άνδρας, ο οποίος μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου μέσα στην εκκλησία, ήταν ο νεωκόρος της. Το τρίτο θύμα, μια γυναίκα γύρω στα 40, μαχαιρώθηκε μέσα στην εκκλησία, αλλά κατάφερε να διαφύγει και να καταφύγει σε ένα γειτονικό μπαρ, όπου λίγο αργότερα υπέκυψε στα τραύματά της.



    ΣΧΟΛΙΑ