ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας, Λιζ Τρας, απέτινε φόρο τιμής στη Βασίλισσα Ελισάβετ, έξω από την πρωθυπουργική κατοικία στη Downing Street.
Είμαστε όλοι συντετριμένοι από τα νέα, ανέφερε η Λιζ Τρας. Ο θάνατος της Βασίλισσας Ελισάβετ ήταν ένα μεγάλο σοκ για το έθνος και για τον κόσμο.
«Η Βασίλισσας Ελισάβετ ήταν ένας βράχος πάνω στον οποίο χτίστηκε η σύγχρονη Βρετανία. Η χώρα μας μεγάλωσε και άκμασε κάτω από την βασιλεία της» ανέφερε.
«Η Βρετανία είναι η μεγάλη χώρα που είναι σήμερα εξαιτίας της», πρόσθεσε.
Η Λιζ Τρας ανέφερε πως η βασίλισσα ήταν προσωπική έμπνευση για εκείνη καθώς και για πολλούς Βρετανούς.
«Η αφοσίωσή της στο καθήκον είναι παράδειγμα για όλους μας».
Η πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στον Κάρολο, τον νέο Βασιλιά, ως Βασιλιά Κάρολο Γ’, λέγοντας: «Σήμερα το Στέμμα περνά, όπως έχει κάνει για περισσότερα από χίλια χρόνια, στον νέο μας μονάρχη, τον νέο μας αρχηγό του κράτους, την μεγαλειότητά του, βασιλιά Κάρολο Γ’».
Τελείωσε μάλιστα λέγοντας: «Ο Θεός σώζει τον βασιλιά».
Διαβάστε επίσης:
Βασίλισσα Ελισάβετ: Οι νέοι ρόλοι των μελών της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας
Ο Εμανουέλ Μακρόν αποχαιρετά μια «καλόκαρδη βασίλισσα» και «φίλη της Γαλλίας»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μειώθηκαν οι επισκέπτες όλων των αρχαιολογικών χώρων και των μουσείων στη Δυτική Ελλάδα το 2025 – Πτώση 10.000 στην Αρχαία Ολυμπία
- ΗΠΑ: Ενέκριναν πώληση Patriot στο Κατάρ – Ισραήλ, Κουβέιτ και ΗΑΕ θα λάβουν στρατιωτικό εξοπλισμό
- Δύο τριάδες για τα ματς του Σαββατοκύριακου
- Στάρμερ: «Ενδεχομένως να απαγορευτούν κάποιες φιλοπαλαιστινιακές κινητοποιήσεις»
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.