ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ενημέρωσε το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ ότι από την έρευνά της διαπίστωσε πως παραβιάστηκε ο ομοσπονδιακός νόμος περί πολιτικών δικαιωμάτων όσον αφορά τη μεταχείριση που επιφύλαξε το ίδρυμα στους Εβραίους και Ισραηλινούς φοιτητές, όπως αναφέρει η εφημερίδα Wall Street Journal.
Το ρεπορτάζ επικαλείται επιστολή που εστάλη τη Δευτέρα στον πρόεδρο του Χάρβαρντ Άλαν Γκάρμπερ και στην οποία αναφέρεται ότι εάν δεν θεσπιστούν αμέσως «επαρκείς αλλαγές» το πανεπιστήμιο θα χάσει «όλους τους ομοσπονδιακούς οικονομικούς πόρους του» και «θα εξακολουθήσει να επηρεάζεται η σχέση του με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση».
Το πρακτορείο Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει το ρεπορτάζ της εφημερίδας.
Ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι προσπαθεί να επιβάλει αλλαγές στο Χάρβαρντ και σε άλλα κορυφαία πανεπιστήμια των ΗΠΑ επειδή κατά την άποψή του έχουν γίνει προπύργια του αντισημιτισμού και «αριστερών woke αντιλήψεων».
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πρέσβης Ισραήλ: Αποθέωσε την Ελλάδα σε συνάντηση με Πιερρακάκη – «Μία από τις πιο αξιοσημείωτες ιστορίες επιτυχίας της Ευρώπης»
- Πετρέλαιο: Γύρισμα σε αρνητικό έδαφος έπειτα από το δημοσίευμα για σχέδιο συμφωνίας ΗΠΑ–Ιράν – Στα 108 δολάρια το Brent
- Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Τεχνητής Νοημοσύνης WAICY Greece 2026 στο Κολλέγιο Αθηνών τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου
- Σύνταγμα: Οι φοιτητές έστησαν σκηνές και θα διανυκτερεύσουν μπροστά στη Βουλή
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.