• Διεθνής πολιτική

    Λευκός Οίκος: Τα σχολεία μπορούν και πρέπει να μείνουν ανοικτά

    • NewsRoom
    Μπάιντεν: Θέλει να μειώσει τη θνητότητα από τον καρκίνο τουλάχιστον 50% τα επόμενα 25 χρόνια

    Τζο Μπάιντεν


    Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν τα εργαλεία που απαιτούνται για να κρατήσουν ανοικτά τα σχολεία, παρά την έξαρση των κρουσμάτων Covid-19 που αποδίδεται στην εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Όμικρον, δήλωσε ο συντονιστής του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση της πανδημίας Τζεφ Ζάιεντς, σήμερα Τετάρτη.

    «Ξέρουμε πώς να κρατήσουμε τα παιδιά μας ασφαλή στα σχολεία. Περίπου το 96% των σχολείων είναι ανοικτά. Οι γονείς θέλουν τα σχολεία ανοικτά και οι ειδικοί έχουν ξεκαθαρίσει πως η δια ζώσης εκπαίδευση είναι η καλύτερη για τη σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών, καθώς και για την εξέλιξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Και ο πρόεδρος (Μπάιντεν) δεν θα μπορούσε να είναι πιο ξεκάθαρος: τα σχολεία στη χώρα θα πρέπει να παραμείνουν ανοικτά», δήλωσε ο κ. Ζάιεντς σε συνέντευξη Τύπου στον Λευκό Οίκο.

    Ο μέσος όρος των κρουσμάτων Covid-19 σε διάστημα 24 ωρών αυξήθηκε την τελευταία εβδομάδα κατά 98% σε σύγκριση με την προηγούμενη, όπως ανέφερε η διευθύντρια των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) Ροσέλ Ουαλένσκι, κατά την ίδια ενημέρωση. Ο μέσος όρος των νέων εισαγωγών ασθενών στα νοσοκομεία αυξήθηκε κατά 63% και εκείνος των θανάτων παρουσίασε αύξηση της τάξης του 5%, συμπλήρωσε.

    Διαβάστε επίσης:

    Ιταλία: 189.109 νέα κρούσματα και 231 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

    Ιταλία: Η κυβέρνηση συζητά επιβολή υποχρεωτικού εμβολιασμού όλων των πολιτών άνω των 50 ετών



    ΣΧΟΛΙΑ