Διεθνής πολιτική

Τζέικ Σάλιβαν: Οι ΗΠΑ δεν επιδιώκουν ανταγωνισμό και διαμάχη με την Κίνα

  • NewsRoom
Ο σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν για θέματα εθνικής ασφάλειας, Τζέικ Σάλιβαν

Ο σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν για θέματα εθνικής ασφάλειας, Τζέικ Σάλιβαν


Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα ξεκαθαρίσει στη διμερή συνάντησή του με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ στην Ινδονησία ότι οι ΗΠΑ δεν επιδιώκουν τον ανταγωνισμό ή τη διαμάχη, όπως δήλωσε σήμερα o Τζέικ Σάλιβαν.

Οι δύο ηγέτες έχουν προγραμματίσει να συναντηθούν στο περιθώριο της διάσκεψης της ομάδας των χωρών G20 στο Μπαλί αυτή την εβδομάδα, για την πρώτη προσωπική συνάντησή τους, από την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων του Μπάιντεν.

“Ο πρόεδρος βλέπει ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα έχουν εμπλακεί σε έναν σκληρό ανταγωνισμό, αλλά αυτός ο ανταγωνισμός, δεν πρέπει να εξελιχθεί σε μία διαμάχη ή σε μία αντιπαράθεση”, δήλωσε στους δημοσιογράφους, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν από το προεδρικό αεροσκάφος που μεταφέρει τον Μπάιντεν στην Ινδονησία, για τη σύνοδο της ομάδας των κρατών-μελών G20.

Σύμφωνα με τον Σάλιβαν, η επίσκεψη του Μπάιντεν στην Καμπότζη “ήταν ένα ουσιαστικό σημάδι” αναφορικά με το αίτημα που υπάρχει για την εμπλοκή των ΗΠΑ.

Ο Σάλιβαν πρόσθεσε ότι ο Μπάιντεν αισθάνεται πως τα αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ, κατά τις οποίες το Δημοκρατικό Κόμμα συνέτριψε τις ελπίδες για ένα ρεπουμπλικανικό ‘κόκκινο κύμα’, θα εδραιώσουν μία θέση ισχύος για τον ίδιο στη διεθνή σκηνή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ-Ενδιάμεσες εκλογές: Τι σηματοδοτούν τα αποτελέσματα – Η επόμενη μέρα

Ινδονησία: Ο Σεργκέι Λαβρόφ έφτασε στο Μπαλί για τη σύνοδο της G20

Τζο Μπάιντεν: Οι δίαυλοι επικοινωνίας με την Κίνα θα παραμείνουν ανοικτοίΣΧΟΛΙΑ