ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο θέλησε σήμερα να διαψεύσει τη φημολογία περί σοβαρού προβλήματος υγείας και στη διάρκεια σύσκεψης είπε μεταξύ άλλων: «Δεν πεθαίνω, παιδιά!».
Η φημολογία ότι ο 68χρονος Λουκασένκο είναι σοβαρά άρρωστος αναπτύχθηκε κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Μόσχα. Ο λευκορώσος ηγέτης εμφανίστηκε κουρασμένος και ασταθής μετά την παρέλαση για την Ημέρα της Νίκης, επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο για να τον μεταφέρει περίπου 300 μέτρα μακρύτερα, μια απόσταση την οποία ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και άλλοι ηγέτες διένυσαν περπατώντας.
Παρότι βραχνιασμένος, ο Λουκασένκο είπε πως μολύνθηκε από αδενοϊό και δεν υπήρξε λόγος ανησυχίας. «Αν κάποιος νομίζει ότι πεθαίνω, ας ηρεμήσει», είπε ο 68χρονος πρόεδρος και συμπλήρωσε: «Δεν πεθαίνω, παιδιά! Θα πρέπει να με ανεχθείτε για πολύ καιρό ακόμα».
Την περασμένη Δευτέρα, η εξόριστη ηγέτιδα της αντιπολίτευσης Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια παρότρυνε τους υποστηρικτές της να είναι σε «εγρήγορση» σε περίπτωση που παρουσιαστεί η ευκαιρία να επαναφέρουν τη Λευκορωσία «στον δρόμο της δημοκρατίας».
Ο Λουκασένκο κυβερνά με σιδηρά πυγμή τη Λευκορωσία από το 1994. Πέρυσι επέτρεψε σε ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις να χρησιμοποιήσουν το έδαφος της χώρας του ως ορμητήριο για την εισβολή τους στη γειτονική Ουκρανία.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
ΗΠΑ: Στις 25 Μαρτίου 2024 η δίκη Τραμπ για την υπόθεση της Στόρμι Ντάνιελς
ΗΠΑ: Ο ΝτεΣάντις ανακοινώνει την υποψηφιότητά του για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων
Ρωσία: Μαχητικό Su-27 αναχαίτισε δύο αμερικανικά βομβαρδιστικά πάνω από τη Βαλτική
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τροχαία: Έκτακτα μέτρα και απαγόρευση κίνησης των φορτηγών για την έξοδο του Δεκαπενταύγουστου
- Αθηνών-Κορίνθου: Διακοπή κυκλοφορίας λόγω εκτροπής φορτηγού
- Στο «σφυρί» η θαλαμηγός του Ρώσου ολιγάρχη Σουλεϊμάν Κερίμοφ αξίας 300 εκατ. δολαρίων – mononewsTV
- H Ευρώπη «καίγεται» από υψηλές θερμοκρασίες και φωτιές – Κίνδυνος για πάνω από τα μισά εδάφη η ξηρασία
