ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν αστειευόταν όταν είπε ότι η Μόσχα υποστηρίζει την υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος Κάμαλα Χάρις στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης που παραχώρησε στο Sky News Arabia.
Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο Πούτιν είπε ότι η Ρωσία θα ήθελε η Χάρις να κερδίσει τις εκλογές σε ένα περιπαιχτικό σχόλιο, σύμφωνα με το Ρόιτερς, στο οποίο επικαλέστηκε το “μεταδοτικό” γέλιο της ως έναν λόγο που την προτιμά έναντι του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου και πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Η δήλωση του Ρώσου προέδρου προκάλεσε την αντίδραση του Λευκού Οίκου που είπε ότι ο Πούτιν θα πρέπει να σταματήσει να σχολιάζει τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.
“Ήταν ένα αστείο”, δήλωσε ο Λαβρόφ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πόσο η αλλαγή στην αμερικανική προεδρία θα επηρέαζε την εξωτερική πολιτική της Ρωσίας. “Ο πρόεδρος Πούτιν έχει μια καλή αίσθηση του χιούμορ. Αστειεύεται συχνά κατά τη διάρκεια των δηλώσεων και των συνεντεύξεων που παραχωρεί”.
“Δεν βλέπω μακροπρόθεσμες διαφορές στη στάση μας προς τις τωρινές ή τις προηγούμενες εκλογές στις ΗΠΑ, διότι κυβερνώνται από το διαβόητο “βαθύ κράτος””, επισήμανε ο Λαβρόφ, χωρίς να παρουσιάζει στοιχεία σχετικά με αυτόν τον ισχυρισμό.
Τα σχόλια του επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας δημοσιεύτηκαν στον ιστότοπο του ρωσικού ΥΠΕΞ χθες.
Διαβάστε επίσης
Λίβανος: Στους 37 οι νεκροί από το ισραηλινό πλήγμα χθες κοντά στη Βηρυτό
Ερντογάν: Θα ζητήσει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ να αναγνωριστούν τα κατεχόμενα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Καύσωνας: Τηλεργασία και παύση εργασιών σε εξωτερικούς χώρους προτείνει το Υπουργείο Εργασίας για την Δευτέρα 7/7
- Τέξας: Συνεχίζεται η τραγωδία με 59 νεκρούς από τις φονικές πλημμύρες – Αγωνία για 27 αγνοούμενα παιδιά στην κατασκήνωση
- BRICS: Ζητούν την ρύθμιση και δίκαιη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης – Στο στόχαστρο η συλλογή δεδομένων από τις Big Tech
- Γιατί οι αναλυτές προτιμούν τη μετοχή της Motor Oil από τη HelleniQ Energy το β’ εξάμηνο
