ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το Κρεμλίνο τόνισε την Πέμπτη ότι ο αγωγός φυσικού αερίου TurkStream δεν μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική στους αγωγούς Nord Stream που υπέστησαν σοβαρότατες ζημίες από εκρήξεις τον περασμένο μήνα, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο RIA και αναμεταδίδει το πρακτορείο Reuters. “Έχουν διαφορετική χωρητικότητα”, σημείωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής Προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ.
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν ανέφερε νωρίτερα στον Τούρκο ομόλογό του, Ταγίπ Ερντογάν, ότι η Τουρκία αποτελεί την καλύτερη διαδρομή για την ανακατεύθυνση των ποσοτήτων φυσικού αερίου προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά την καταστροφή που υπέστησαν οι αγωγοί Nord Stream, παρά τις εντεινόμενες προσπάθειες της ΕΕ να απεξαρτηθεί από τους ρωσικούς ενεργειακούς πόρους.
Διαβάστε επίσης
Ζελένσκι: «Πολεμάμε για τα συμφέροντα της Γερμανίας»
Έκκληση Κυβερνήτη Χερσώνας: «Εκκενώστε την Χερσώνα»
Πούτιν σε Ερντογάν: «Να γίνει η Τουρκία το μεγαλύτερο κέντρο φυσικού αερίου στον κόσμο»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Βασίλης Κορκίδης: Τα 3 ευρώ δεν αρκούν για να περιορίσουν τα «μικροδέματα» τρίτων χωρών
- Κωσταντοπούλου: Ζήτησε από τον Χρυσοχοΐδη να ζητήσει παραίτηση Γεωργιάδη ή να παραιτηθεί, επειδή αστυνομικός ειδοποίησε τον Υπ. Υγείας για τη μήνυση που του κατέθεσε
- Τζον Χίλι: Δέσμευση των συμμάχων του Κιέβου για στρατιωτική βοήθεια $35 δισ. στην Ουκρανία το 2026
- Τραμπ: «Μπορεί να έχουμε συμφωνία με το Ιράν σε ένα μήνα»
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.