ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κίνα: Επιμένει πως η covid-19 ίσως προήλθε από τις ΗΠΑ – Στη δημοσιότητα η «Λευκή Βίβλος» της πανδημίας
Η Ευρωπαϊκή Ένωση ολοκλήρωσε τις προκαταρτικές συνομιλίες με την αμερικανική εταιρία Novavax για να εξασφαλίσει έως 200 εκατ. δόσεις από το υποψήφιο εμβόλιό της κατά της COVID-19, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της Κομισιόν.
«Το προβλεπόμενο συμβόλαιο δίνει τη δυνατότητα τα κράτη-μέλη να αγοράσουν 100 εκατ. δόσεις με την οψιόν για την αγορά ακόμα 100 εκατ. δόσεων», δήλωσε ο εκπρόσωπος.
Η ολοκλήρωση των προκαταρκτικών συνομιλιών ανοίγει τον δρόμο για τη διαπραγμάτευση ενός συμβολαίου με τη Novavax, μια διαδικασία που μπορεί να κρατήσει εβδομάδες ή μήνες.
Η πιθανή συμφωνία με τη Novavax θα είναι η έβδομη που θα συνάψει η ΕΕ με παρασκευάστριες εταιρίες για την προμήθεια εμβολίων κατά της COVID-19.
Διαβάστε επίσης:
Ο κύβος ερρίφθη: Στις 27 Δεκεμβρίου ξεκινά ο εμβολιασμός στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Κομισιόν: Οι εμβολιασμοί σε όλες τις χώρες της ΕΕ θα ξεκινήσουν την ίδια ημέρα
Γερμανία: Πιθανή ημερομηνία οι 27 Δεκεμβρίου για την έναρξη του εμβολιασμού στη χώρα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Παπαχρήστου (Υπερταμείο): Ερχεται το Νέο Επενδυτικό Ταμείο
- Κυβέρνηση Τραμπ: Δίνει 1.000 δολάρια σε μετανάστες που επιλέγουν να φύγουν οικειοθελώς από τις ΗΠΑ
- Παπαθανάσης: Ολοκληρώθηκε ο στρατηγικός σχεδιασμός της πρωτοβουλίας GReco Islands του ΕΣΠΑ, για τα μικρά νησιά
- ΗΠΑ: Ανέκαμψε ο τομέας υπηρεσιών τον Απρίλιο
