ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Αποτελεί μέρος της ελευθερίας της έκφρασης που εκτιμούμε ιδιαίτερα στην ΕΕ και επιτρέπει ακόμη και τις πιο ακραίες δηλώσεις», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Πάολα Πινό, στη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου, αναφερόμενη στις δηλώσεις του Ίλον Μασκ κατά της ΕΕ, μετά το πρόστιμο των 120 εκατομμυρίων ευρώ που επιβλήθηκε στην πλατφόρμα «X».
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου για θέματα Τεχνολογίας, Τόμας Ρενιέ, συμπλήρωσε ότι «οι νομοθεσίες μας ισχύουν εξίσου για όλες τις διαδικτυακές πλατφόρμες στην ΕΕ, την Ασία και τις ΗΠΑ. Ισχύουν για όλες τις πλατφόρμες, και πρέπει να το έχουμε πάντα υπόψη».
Σε ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο, ο οποίος υποστήριξε ότι το πρόστιμο της ΕΕ στην πλατφόρμα «Χ» συνιστά «επίθεση στον αμερικανικό λαό από ξένες κυβερνήσεις», ο Τόμας Ρενιέ απάντησε ότι «οι ακραίες δηλώσεις χρειάζονται μία ή δύο προτάσεις για να δημιουργήσουν εντάσεις ή κλιμακώσεις», προσθέτοντας ότι η Κομισιόν δεν πρόκειται να μπει σε τέτοιες αντιπαραθέσεις.
«Από αυτό το βήμα θα μετριάσουμε διπλωματικά τις εντάσεις, γιατί έχουμε πολλές κοινές προκλήσεις με τους Αμερικανούς φίλους μας. Μπορεί να το θεωρήσετε αδυναμία, εγώ το θεωρώ δύναμη. Αυτή είναι η ευρωπαϊκή δύναμη, και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε και με τους Αμερικανούς ομολόγους μας», με την Πάολα Πινό να συμπληρώνει ότι «το πρόστιμο αντικατοπτρίζει τη μη συμμόρφωση με τον νόμο. Δεν αφορά ιδεολογία».
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
Μασκ: Νέα επίθεση κατά ΕΕ – Πολλοί Ευρωπαίοι πολιτικοί είναι προδότες
Μασκ κατά ΕΕ: Απειλές για «αντίποινα» μετά το πρόστιμο των 120 εκατ. ευρώ στο X
Έλον Μασκ: «Καμπάνα» €120 εκατ. στο X για παραβίαση των ψηφιακών νόμων της ΕΕ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Απεργία σήμερα στον ΕΦΚΑ και στάση εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων στον απόηχο των χθεσινών επιθέσεων
- Kick-off του έργου AGRILABS και εγκαίνια του Agritech Experience Center στη Λάρισα, παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκου
- «Καμπανάκι» από Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν για Μέση Ανατολή: Οι συνέπειες μπορεί να αντηχούν στην Ευρώπη για χρόνια
- Ντόναλντ Τραμπ: Θα εκδοθούν συλλεκτικά διαβατήρια με το πρόσωπό του
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.