• Διεθνής πολιτική

    Κύπρος: Η κατασκευή προεδρικού μεγάρου τα «καλά νέα» του Ερντογάν στα κατεχόμενα

    • NewsRoom
    Κύπρος: Στα κατεχόμενα ο Ταγίπ Ερντογάν


    Η κατασκευή «προεδρικού μεγάρου» και κτιρίου «εθνοσυνέλευσης» στην κατεχόμενη Κύπρο, καθώς και ενός πάρκου – κήπου του έθνους, ήταν τα πολυαναμενόμενα «καταπληκτικά νέα» που ανακοίνωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στην «βουλή» του κατοχικού καθεστώτος.

    Ο Τούρκος πρόεδρος έκανε λόγο για «σύμβολα» μίας κρατικής οντότητα, υποστηρίζοντας ότι υπό αυτή την έννοια τα κτίρια αυτά είναι ακατάλληλα.

    Μάλιστα με αρκετή δόση ειρωνείας χαρακτήρισε το λεγόμενο «προεδρικό μέγαρο» του ψευδοκράτους «παράπηγμα (φαβέλα) που ξέμεινε από τους Άγγλους».

    Ο Ερντογάν χαρακτήρισε το Κυπριακό ως μια μεγάλη υπόθεση λέγοντας ότι η «υπόθεση αυτή» όπως χαρακτήρισε το Εθνικό μας ζήτημα, «είναι υπόθεση ενός μεγάλου έθνους, της ιστορίας του, της μεγάλης του εθνικής συνείδησής, του μεγάλου αγώνα με το ηρωικό έπος που γράφτηκε το 1974. «Στο νησί υπάρχουν δύο ξεχωριστά κράτη και λαοί, η διεθνής κοινότητα αργά ή γρήγορα θα το δεχτεί. Δεν εποφθαλμιούμε κανενός γη και δικαιώματα», τόνισε.

    Μάλιστα δεν παρέλειψε να ρίξει τα βέλη του για ακόμα μια φορά στην Ελλάδα, κατηγορώντας την ελληνοκυπριακή πλευρά ότι έχει δείξει σε πολλαπλές περιπτώσεις ότι δεν επιθυμεί μια λύση ενώ ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία και οι Τουρκοκύπριοι «συνεχίζουν με μια θετική ατζέντα».

    «Η ελληνική πλευρά προσποιείται ότι υπερασπίζεται μια ομοσπονδία για το νησί», «ωστόσο δεν θα περιμένουμε να περάσουν άλλα πενήντα χρόνια χωρίς μια κατάλληλη λύση», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.

    Ο Ερντογάν υποστήριξε ότι «κάποιοι» έχουν ενοχληθεί στην Αμερική από τις τουρκικές κινήσεις στο Κυπριακό ενώ για την Ευρωπαϊκή Ένωση δήλωσε ότι δεν κρατάει τον λόγο της. Πιστός στην εθνικιστική ρητορική της Άγκυρας, ο κ. Ερντογάν περίγραψε την εισβολή του 1974 από την οπτική γωνία της Τουρκίας.

    «Ξέρουμε καλά ποιος είναι ο εισβολέας στο νησί. Ποτέ δεν είδε τους Τούρκους ως ίσους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Διαβάστε επίσης:

    Κύπρος: Στα κατεχόμενα ο Ταγίπ Ερντογάν

    Φιέστα Ερντογάν στα κατεχόμενα για να ανακοινώσει τα «καλά νέα»

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ