ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Γαλλία θα φιλοξενήσει την επόμενη σύνοδο κορυφής της G7 στο θέρετρο Εβιάν των γαλλικών Άλπεων, το καλοκαίρι του 2026, ανακοίνωσε σήμερα ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.
Κοντά στα σύνορα με την Ελβετία, στις όχθες της λίμνης της Γενεύης, η πόλη Εβιάν είχε φιλοξενήσει επίσης τη σύνοδο κορυφής (τότε της G8) το 2003.
Ήταν η πρώτη φορά που η Ρωσία είχε προσκληθεί να συμμετάσχει, αν και αποβλήθηκε το 2014 μετά την προσάρτηση της ουκρανικής χερσονήσου της Κριμαίας.
Η Γαλλία θα αναλάβει τον Ιανουάριο την προεδρία της Ομάδας των Επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών του κόσμου (σ.σ. Βρετανία, Καναδάς, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία, ΗΠΑ). Η προηγούμενη φορά που ήταν οικοδέσποινα της συνόδου κορυφής της G7 ήταν το 2019, στην πόλη Μπιαρίτς.
Διαβλάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Νίκος Χαρδαλιάς: «Καλωσορίσαμε τα παιδιά της Ομογένειας» – Για 3η χρονιά το Πρόγραμμα φιλοξενίας της Αττικής για παιδιά της Διασποράς
- Χρηματιστήριο: Με την ΕΤΕ οδηγό πάνω από τις 2.670 μονάδες
- Φυσικό αέριο: Σε επίπεδα 2022 οι τιμές στην Ευρώπη ενόψει του χειμώνα – Έντονος ανταγωνισμός στην αγορά LNG
- ΟΤΕ: Αγόρασε 523.621 ίδιες μετοχές έναντι 10,2 εκατ. ευρώ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.