ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Υπάρχει ακόμη περιθώριο για επιπλέον μείωση του ανώτατου ορίου τιμής του ρωσικού φυσικού αερίου, διαμήνυσε η επικεφαλής εξωτερικών υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κάγια Κάλας, υπογραμμίζοντας πως οι σύμμαχοι της Ουκρανίας θα πρέπει να δράσουν προς αυτήν την κατεύθυνση.
Συγκεκριμένα η Κάλλας τόνισε ότι πιέζει προς αυτή την κατεύθυνση καθώς, πρόκειται για ένα μέτρο με σαφή αποτελέσματα. «Η Ρωσία αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες», πρόσθεσε. Το κρατικό της ταμείο «έχει αδειάσει» και τα έσοδα από τις εξαγωγές φυσικού αερίου και πετρελαίου «δεν είναι τα ίδια». Παρόλα αυτά υπάρχει περιθώριο να μειωθεί περαιτέρω το ανώτατο όριο τιμής του ρωσικού πετρελαίου. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να συζητηθεί, κατέληξε.
Υπενθυμίζεται ότι η G7 ήδη εξετάζει το ζήτημα αυτό, σε μια προσπάθεια να πλήξει πιο ουσιαστικά την ικανότητα της Μόσχας να χρηματοδοτεί τον πόλεμο στην Ουκρανία. Στο πλαίσιο αυτό οι επιλογές που εξετάζονται κυμαίνονται από την πλήρη απαγόρευση της διακίνησης ρωσικού αργού, μέχρι και την μείωση του ορίου τιμής σε περίπου $40, έναντι $60 που είναι τώρα.
Το τι θα γίνει ωστόσο παραμένει αβέβαιο, καθώς δεν έχει επιτευχθεί ακόμη ομοφωνία, σύμφωνα με πηγές που είναι ενήμερες για το θέμα.
Διαβάστε επίσης
Ευρωπαίοι διπλωμάτες: Η ΕΕ θα προτείνει την απαγόρευση των εισαγωγών ρωσικού αλουμινίου
Φον Ντερ Λάιεν: «Πράσινο φως» για την Πολιτική συμφωνία ΕΕ – Mercosur για τη σύναψη εταιρικής σχέσης
Μητσοτάκης: Eπιστολή στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για τις τιμές ρεύματος και φυσικού αερίου
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Οργισμένη απάντηση Μαδούρο για επίθεση στο Καράκας: «Ιμπεριαλιστική επίθεση» από τις ΗΠΑ – Να βγει στους δρόμους ο λαός
- Προτάσεις με δυνατά φαβορί
- Επίθεση στο Καράκας: Ο Τραμπ «πάτησε το κουμπί», λέει το CBS – Τι απαντά ο Μαδούρο – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Βενεζουέλα
- Γιαννακόπουλος: Απόλυτη στήριξη σε Άταμαν και παίκτες μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό