ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι συναντήθηκε σήμερα με τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα στο κυβερνητικό μέγαρο της Ρώμης, Παλάτσο Κίτζι.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ιταλικής προεδρίας της κυβέρνησης, η Μελόνι και ο Ιορδανός μονάρχης στην συζήτησή τους αναφέρθηκαν στην κατάσταση στην Μέση Ανατολή, με ιδιαίτερη έμφαση στην ανθρωπιστική παράμετρο, ευχόμενοι να μπορέσει να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός και η απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων.
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός εξήρε τον θετικό ρόλο της Ιορδανίας και υπογράμμισε την βούληση της χώρας της να παράσχει ανθρωπιστική βοήθεια στον άμαχο πληθυσμό της Γάζας, και σε συνεργασία με το Αμμάν.
Η Ιταλία, σύμφωνα με την ανακοίνωση, θεωρεί βασικής σημασίας να επιτευχθεί αποκλιμάκωση σε περιφερειακό επίπεδο, ενώ η Τζόρτζια Μελόνι και ο βασιλιάς Αμπντάλα διαπίστωσαν και τις εξαιρετικές σχέσεις των δύο χωρών.
Διαβάστε επίσης:
Μαρινάκης απάντηση για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Τις αποφάσεις τις εκδίδουν οι δικαστές και όχι οι κυβερνήσεις και τα κόμματα
Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης κατάφερε να μας κάνει πρωταθλητές της ακρίβειας
Εμανουέλ Μακρόν για Κίνα: Η Ευρώπη οφείλει να υπερασπισθεί «τα στρατηγικά της συμφέροντα»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ερντογάν: Ο μοναδικός στόχος της Τουρκίας είναι να αυξήσει τον αριθμό των φίλων της
- Γαλλία: Ο πρέσβης των ΗΠΑ αγνόησε το κάλεσμα του υπ. Εξωτερικών για να δώσει εξηγήσεις για τις δηλώσεις Τραμπ
- Chevron: Φαβορί για τη διεκδίκηση του κοιτάσματος της Lukoil στο Ιράκ
- Βόρεια Μακεδονία: Συνελήφθη ο πρώην αντιπρόεδρος της χώρας, Αρτάν Γκρούμπι
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.