ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η κυβέρνηση Μελόνι, μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου που συνεδρίασε σήμερα, ανακοίνωσε την μείωση των φόρων στο πετρέλαιο κίνησης κατά 17 λεπτά του ευρώ ανά λίτρο, μέχρι τις 6 Αυγούστου.
Προς το παρόν, δεν προβλέπεται καμία μείωση των φόρων σε ό,τι αφορά την βενζίνη. Η κυβέρνηση της Ρώμης πρόκειται να συνεδριάσει και πάλι στις 4 Αυγούστου, για να αποφασίσει τυχόν νέες παρεμβάσεις. Όπως δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Τζανκάρλο Τζορτζέτι, το όλο κόστος της περιορισμένης αυτής μείωσης φόρων υπολογίζεται περίπου στα 125 εκατομμύρια ευρώ. Οι σχετικοί πόροι θα εξευρεθούν από πρόστιμα που επέβαλε η δημόσια αρχή κατά των τραστ και από δημόσιο ταμείο για την ευέλικτη κάλυψη σειράς κρατικών δαπανών.
Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η κυβέρνηση Μελόνι προτίθεται να εγκρίνει νέες μειώσεις των φόρων στα καύσιμα, εξερευνώντας μια νέα οδό, το λεγόμενο «σύστημα κινητών φόρων». Η κύρια ιδέα στην οποία βασίζεται είναι ότι οι αναγκαίοι πόροι θα εξασφαλίζονται από τον επιπλέον ΦΠΑ που εισπράττει το κράτος, κατά τις περιόδους στις οποίες αυξάνεται η τιμή του πετρελαίου.
Η νέα αυτή λύση θα επιβαρύνει ελάχιστα τα δημόσια ταμεία αλλά, όπως τονίζεται, υπάρχουν δυο «αστερίσκοι»: η εφαρμογή του συγκεκριμένου καινοτόμου συστήματος θα αρχίζει μόνον αφότου θα έχει προηγηθεί περίοδος με αυξημένη είσπραξη φόρου προστιθέμενης αξίας στον τομέα των καυσίμων. Το δε συνολικό, οικονομικό όφελος για τους οδηγούς, αναμένεται να είναι σχετικά περιορισμένο.
Διαβάστε επίσης
Μακρόν: Θα πρέπει να φυτέψουμε ένα διαφορετικό δάσος, προσαρμοσμένο στην κλιματική αλλαγή
Αυστρία: Αύξηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας, από έξι σε εννέα μήνες, προωθεί η κυβέρνηση
Αλεξάνδρα Σδούκου: Στηρίζουμε τους πολίτες, χωρίς όμως να βάλουμε υποθήκη το μέλλον
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Νάγκελ (ΕΚΤ): Σήμα για νέα αύξηση επιτοκίων – Περαιτέρω πιέσεις από την άνοδο του πληθωρισμού πάνω από 3%
- Καρυστιανού: Η «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» είναι μια μεγάλη οικογένεια πολιτών που απαιτεί κάθαρση
- Δικηγόρος οικογένειας Μαζωνάκη: Θα ζητήσω αναβάθμιση κατηγορητηρίου σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο
- Γιώργος Μαζωνάκης: Δίωξη για θανατηφόρα έκθεση κατά συναυτουργία στους δυο γιατρούς
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.