ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στο περιθώριο συναντήσεών του στις Βρυξέλλες, ο Ιταλός υπουργός Γεωργίας, Φραντσέσκο Λολοπμρίτζιντα, σε δηλώσεις του αναφέρθηκε σήμερα στο μεταναστευτικό και στην πολιτική της κυβέρνησης της Τζόρτζια Μελόνι.
«Φέτος θα εργαστούμε με στόχο να έρθουν στην χώρα μας σχεδόν 500 χιλιάδες νόμιμοι μετανάστες. Είναι κάτι που μπορεί να οργανωθεί με πολυμερείς και διμερείς συμφωνίες, προς στήριξη της νόμιμης μετανάστευσης», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός.
«Το να εργαστούμε για να στηρίξουμε τις νόμιμες ροές είναι ο σωστός δρόμος. Εδώ και πολλά χρόνια τα σχέδια που αφορούν τις νόμιμες ροές, δεν εφαρμόζονται. Όσο περισσότεροι μετανάστες αναχωρούν με τα πλεούμενα των διακινητών, τόσο περισσότεροι χάνουν την ζωή τους», πρόσθεσε.
«Η Ιταλία έκανε ό,τι μπορούσε, το δείχνουν οι αριθμοί, αλλά τώρα το θέμα πρέπει να τεθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η παράνομη μετανάστευση είναι εχθρός της νόμιμης και εμείς δεν είμαστε κατά της μετανάστευσης, αλλά κατά της παρανομίας», ολοκλήρωσε ο Ιταλός υπουργός Γεωργίας.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κωσταντίνος Τασούλας: Η Μαρινέλλα άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού.
- Μαρινέλλα: Αυτός ήταν ο έρωτας της ζωής της
- Γιώργος Γεραπετρίτης: Συνάντηση με τον Χάφταρ – Μήνυμα ενίσχυσης της ελληνικής παρουσίας στη Λιβύη
- Συρία: Οι καθολικές εκκλησίες στη Δαμασκό ακύρωσαν τις λιτανείες για την Κυριακή των Βαΐων
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.