• Διεθνής πολιτική

    Εισβολή στο Καπιτώλιο: Παραιτήθηκε η υπουργός Μεταφορών, Ελέιν Τσάο

    • NewsRoom


    Η υπουργός Μεταφορών των ΗΠΑ Ελέιν Τσάο, σύζυγος του ηγέτη των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία, Μιτς ΜακΚόνελ, παραιτήθηκε του υπουργικού της θώκου, στην πρώτη απώλεια για την απερχόμενη κυβέρνηση του προέδρου Τραμπ σε υπουργικό επίπεδο μετά τα πρωτοφανή γεγονότα της Τετάρτης στο Καπιτώλιο.

    Η παραίτησή της έρχεται μετά την αποχώρηση πολλών άλλων επιτελών της αμερικανικής Προεδρίας, που δεν είχαν όμως υπουργικό αξίωμα.

    «Χθες, η χώρα μας βίωσε ένα τραυματικό γεγονός το οποίο θα μπορούσε κάλλιστα να είχε αποφευχθεί, καθώς υποστηρικτές του Προέδρου εισέβαλαν στο κτίριο του Καπιτωλίου μετά από μαζική συγκέντρωση στην οποία ο ίδιος είχε μιλήσει», ανέφερε η κ. Τσάο σε δήλωσή της.

    «Όπως είμαι σίγουρη ότι συμβαίνει με πολλούς από εσάς, με έχει προβληματίσει βαθύτατα και δεν μπορώ απλώς να το κάνω στην άκρη», συνέχισε.

    Η κ. Τσάο θα αποχωρήσει από το αξίωμά της τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, ενώ δήλωσε ότι θα σταθεί στο πλευρό του διαδόχου της, Δημοκρατικού Πιτ Μπούτιτζετζ, σε ό,τι χρειαστεί. Ο τελευταίος θα προταθεί από τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και θα πρέπει να εγκριθεί από τη Γερουσία προκειμένου να αναλάβει καθήκοντα υπουργού.

    ΗΠΑ: Ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στην Γερουσία ζητά την άμεση απομάκρυνση του Τραμπ από την εξουσία

    ΗΠΑ: 68 άτομα έχουν συλληφθεί μετά τη βίαιη εισβολή στο Καπιτώλιο

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ