ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ζήτησε από τον Ντόναλντ Τραμπ να υποστηρίξει την παράταση της ανάπτυξης του ισραηλινού στρατού, την στιγμή που υποτίθεται πως το Ισραήλ θα ολοκληρώσει την απόσυρσή του από τον Λίβανο σε οκτώ ημέρες, αναφέρει το ισραηλινό δίκτυο Channel 12.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι ο στρατός του Λιβάνου δεν έχει αναπτυχθεί αποτελεσματικά και δεν εμποδίζει τη Χεζμπολάχ να αναδιοργανωθεί και ότι η οργάνωση στοχεύει να επιστρέψει στη συνοριακή περιοχή μόλις φύγει ο ισραηλινός στρατός.
Το Ισραήλ επιδιώκει να κρατήσει τους IDF σε πέντε βασικά συνοριακά σημεία για να επιτρέψει τη διατήρηση μιας ζώνης ασφαλείας, αναφέρει το εν λόγω δημοσίευμα.
Μάλιστα, προσθέτει ότι η Μόργκαν Ορτάγκους, η απεσταλμένη του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό την Παρασκευή, περιόδευσε στη συνοριακή περιοχή με τον αρχηγό του επιτελείου του IDF Ηέρτζι Χαλέβι και τον αρχηγό της Βόρειας Διοίκησης Όρι Γκόρντιν το Σαββατοκύριακο.
Διαβάστε επίσης
ΗΠΑ: Και τρίτος δικαστής μπλόκαρε το διάταγμα του Τραμπ περί ιθαγένειας
ΕΚΠΑ: Πάνω από 12.800 σεισμοί σε 10 μέρες μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού
Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Τι αλλάζει από 1η Μαρτίου σε τουρισμό και εστίαση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μοτζτάμπα Χαμενεΐ: Γλίτωσε τον θάνατο για δευτερόλεπτα – Βρισκόταν στον κήπο όταν πύραυλοι έπληξαν το παλάτι
- Wall Street: Άλμα 1% για τον S&P 500 έφερε η υποχώρηση του πετρελαίου
- Axios: Απευθείας επαφές μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ τις τελευταίες ημέρες
- Στενά του Ορμούζ: Στα ύψη το κόστος ασφάλισης πλοίων μετά τις επιθέσεις
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.