• Διεθνής πολιτική

    Ισραήλ: Ο Νετανιάχου ενέκρινε το σχέδιο επίθεσης στη Ράφα

    • NewsRoom
    Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου

    Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου


    Το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ενέκρινε το σχέδιο του στρατού για μια επιχείρηση στη Ράφα.

    Ο Νετανιάχου «ενέκρινε τα σχέδια δράσης στη Ράφα», ανέφερε το γραφείο του σε ανακοίνωση, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες ή χρονοδιάγραμμα για την επιχείρηση.

    Η δήλωση ανέφερε ότι ο στρατός ήταν «έτοιμος για την επιχειρησιακή πλευρά και για την εκκένωση του πληθυσμού».

    Η Ράφα είναι το τελευταίο μεγάλο πληθυσμιακό κέντρο που δεν έχει ακόμη υποστεί μέχρι στιγμής χερσαία επίθεση κατά τη διάρκεια του πολέμου του Ισραήλ εναντίον της Χαμάς στη Γάζα, ο οποίος πυροδοτήθηκε από την επίθεση των μαχητών της οργάνωσης στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο οποίος έχει υποστηρίξει το Ισραήλ κατά τη διάρκεια του πολέμου, δήλωσε πρόσφατα ότι μια ισραηλινή εισβολή στη Ράφα θα ήταν μια «κόκκινη γραμμή» χωρίς αξιόπιστα σχέδια προστασίας των πολιτών.

    Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Βιέννη την Παρασκευή ότι η Ουάσιγκτον δεν είχε δει κανένα σχέδιο για επιχείρηση στη Ράφα, αλλά επανέλαβε ότι θέλει ένα «σαφές και εφαρμόσιμο σχέδιο» για να διασφαλίσει ότι οι άμαχοι είναι «εκτός κινδύνου».

    Διαβάστε επίσης

    Τριντό: Κάθε μέρα σκέφτομαι να παραιτηθώ, όμως θα παραμείνω στη θέση μου μέχρι τις επόμενες εκλογές

    Μπάιντεν: “Πολλοί Αμερικανοί συμμερίζονται” τις απόψεις του γερουσιαστή Σούμερ για εκλογές στο Ισραήλ

    Πούτιν: Έρχεται απάντηση για τις ουκρανικές επιθέσεις στο ρωσικό έδαφος



    ΣΧΟΛΙΑ