• Διεθνής πολιτική

    Ισραήλ: Κατέρρευσαν οι συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός

    • NewsRoom


    Οι συνομιλίες του Ισραήλ με τη Χαμάς για την κατάπαυση του πυρός κατέρρευσαν, δήλωσε στο BBC πηγή προσκείμενη στις διαπραγματεύσεις στην Ντόχα.

    Παρά την επανέναρξη των αεροπορικών επιδρομών νωρίς το πρωί της Παρασκευής μετά από μια εβδομάδα εκεχειρίας, οι συνομιλίες συνεχίζονταν στο παρασκήνιο με την ελπίδα να παραταθεί περαιτέρω η προσωρινή παύση των μαχών.

    Ισραήλ: Η Χαμάς παραβίασε τους όρους της εκεχειρίας

    Η εκεχειρία φέρεται να κατέρρευσε σήμερα το πρωί, αφού η Χαμάς αρνήθηκε να απελευθερώσει 10 γυναίκες ομήρους και αντ’ αυτού προσπάθησε να απελευθερώσει απαχθέντες από άλλες κατηγορίες.

    Παραβίασε, έτσι, τους όρους της συμφωνίας, η οποία όριζε ότι η Χαμάς θα απελευθέρωσε πρώτα όλες τις γυναίκες και τα παιδιά που κρατούνται στη Γάζα με αντάλλαγμα το Ισραήλ να συμφωνήσει σε εκεχειρία για 9 ημέρες, μεταδίδουν οι Times of Israel.

    Αξιωματούχος του Ισραήλ είπε στον στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Walla ότι η Χαμάς δεν θέλει να απελευθερώσει τις υπόλοιπες γυναίκες ομήρους επειδή δεν θέλει να μιλούν δημόσια για όσα υπέστησαν κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας τους.

    Διαβάστε επίσης:

    Σεργκέι Λαβρόφ: «Δειλοί» ο Μπλίνκεν και ο Μπορέλ

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Πιστεύω πολύ στο σχέδιο GR-eco Islands – Γιατί επιλέχθηκε ο Πόρος

    Αμετανόητος ο Σούνακ: Ζήτημα νόμου η παραμονή των Γλυπτών του Παρθενώνα στο Λονδίνο



    ΣΧΟΛΙΑ