ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το Ισραήλ ανακοίνωσε απόψε ότι δεν θα αναγνωρίσει τα αποτελέσματα των δημοψηφισμάτων που διεξήχθησαν σε τέσσερις περιοχές της Ουκρανίας οι οποίες είναι πλήρως ή μερικώς ελεγχόμενες από τη Ρωσία.
«Το Ισραήλ αναγνωρίζει την (εθνική) κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και δεν θα αναγνωρίσει τα αποτελέσματα των δημοψηφισμάτων στις ανατολικές περιφέρειες της Ουκρανίας» ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών.
Η Μόσχα και οι τοπικές αρχές των τεσσάρων περιοχών (Ντονέτσκ, Λουχάνσκ, Χερσώνα, Ζαπορίζια) υποστήριξαν σήμερα ότι, με βάση τα πρώτα αποτελέσματα των δημοψηφισμάτων, οι κάτοικοι ψήφισαν με συντριπτική πλειοψηφία υπέρ της ενσωμάτωσής τους στη Ρωσία.
Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, τον Φεβρουάριο, το Ισραήλ υιοθέτησε μια μάλλον επιφυλακτική στάση, καθώς διατηρεί στενές σχέσεις και με τις δύο χώρες. Απέφυγε μεταξύ άλλων να εφοδιάσει με όπλα την Ουκρανία, έστειλε όμως αμυντικό εξοπλισμό, όπως κράνη και αλεξίσφαιρα γιλέκα.
Την Κυριακή, ο πρεσβευτής του Ισραήλ στο Κίεβο ανακοίνωσε ότι η χώρα του θα αναλάβει τη νοσηλεία 20 Ουκρανών στρατιωτών που τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις με τις ρωσικές δυνάμεις.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Σκάνδαλο «χρυσών διαβατηρίων» στην Κύπρο: Αθώοι ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Συλλούρης και πρώην βουλευτής
- Η Lufthansa διευρύνει τη συνεργασία με την Air India υπό την πίεση των αεροπορικών του Κόλπου
- «Βασίλισσα» και στα έσοδα: Τα ακριβότερα naming rights στην Ευρώπη έχει το «Μπερναμπέου» της Ρεάλ
- ΕΕ: Ανησυχεί για την απουσία της από τις διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.