ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η εισαγγελία της Ρώμης άρχισε έρευνα με αντικείμενο τα υπερκέρδη των εταιριών του τομέα της ενέργειας.
Η έρευνα οφείλεται σε καταγγελία των ιταλικών κομμάτων των Πράσινων και της Ιταλικής Αριστεράς, τα οποία ζήτησαν από την εισαγγελία να εξακριβώσει αν οι εταιρίες ευθύνονται για φοροδιαφυγή και φορολογική απάτη.
Η εισαγγελία της ιταλικής πρωτεύουσας, στην πρώτη αυτή φάση, ζήτησε από την Οικονομική Αστυνομία της χώρας να ετοιμάσει έκθεση, συλλέγοντας όλα τα σχετικά στοιχεία.
Οι Ιταλοί Πράσινοι και η Ιταλική Αριστερά θεωρούν ότι οι αυξήσεις στον τομέα της ενέργειας οφείλονται και σε κερδοσκοπία και τονίζουν ότι τα υπερκέρδη των συγκεκριμένων εταιριών, από τον Σεπτέμβριο του 2021 μέχρι και τον Μάρτιο του 2022, σύμφωνα με υπολογισμούς της κυβέρνησης, άγγιξαν τα 40 δισεκατομμύρια ευρώ.
Η κυβέρνηση Ντράγκι πριν από έξι μήνες αποφάσισε ότι τα υπερκέρδη των εταιριών της ενέργειας θα πρέπει να φορολογηθούν με συντελεστή 25%, αλλά έως τώρα, στα ταμεία του ιταλικού κράτους έχουν καταβληθεί ελάχιστα χρήματα.
Διαβάστε επίσης
Σταϊκούρας: «Στο 10% τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών από 43,6%»
ΟΕΕ: Πρέπει άμεσα να βρεθεί πανευρωπαϊκή λύση για την ενεργειακή κρίση
Ρωσική πρεσβεία: Η Ρωσία είναι έτοιμη να στείλει αέριο στην ΕΕ, αν η Ευρώπη το θελήσει
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πόλεμος στο Ιράν: Τα ΗΑΕ κλείνουν τον εναέριο χώρο τους – Το Ισραήλ βομβαρδίζει τις πρωτεύουσες του Ιράν και του Λιβάνου (Live upd)
- Οι τιμές του πετρελαίου ανεβαίνουν ξανά περί τα 100 δολάρια το βαρέλι
- Ελένη Γερουλάνου: Στην Εθνική Πινακοθήκη με τη Συραγώ Τσιάρα
- «Απόβαση» των Ελλήνων τραπεζιτών στο Λονδίνο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.