ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μια Ιταλίδα δημοσιογράφος, η Τσετσίλια Σάλα, η οποία βρισκόταν στο Ιράν στο πλαίσιο της εργασίας της, συνελήφθη στις 19 Δεκεμβρίου από την αστυνομία της Τεχεράνης, ανακοίνωσε σήμερα το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών.
Η ιταλική πρεσβεία και το προξενείο στην Τεχεράνη παρακολουθούν την υπόθεση και η πρεσβευτής της Ρώμης στο Ιράν, Πάολα Αμαντέι, την επισκέφθηκε σήμερα για να δει τις συνθήκες κράτησής της, ανέφερε η ανακοίνωση.
Η δημοσιογράφος βρίσκεται σε κελί απομόνωσης, μαζί με αντιφρονούντες και, έως τώρα, δεν έχει γίνει αναφορά στην αιτία της σύλληψής της.
Η Σάλα έφτασε στην πρωτεύουσα του Ιράν στις 12 Δεκεμβρίου, με δημοσιογραφική βίζα. Είχε πάρει σειρά συνεντεύξεων και στείλει τρεις συνέχειες του podcast «Stories di Chora News».
Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της εφημερίδας La Repubblica, η νεαρή δημοσιογράφος βρισκόταν στο Ιράν για περίπου δέκα ημέρες και ετοιμαζόταν να επιστρέψει στην Ιταλία όταν συνελήφθη.
Είχε φτάσει στο Ιράν, έχοντας δημοσιογραφική βίζα και έκανε πολλές δημοσιεύσεις για τις αλλαγές στη χώρα αυτή μετά την πτώση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ στη Συρία, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Διαβάστε επίσης:
gov.gr: Σταθερά στη 2η θέση μεταξύ 74 εταιρειών ως προς την εμπειρία του καταναλωτή
Ιταλία: Η Τουρκική Baykar αγόρασε την ιταλική, παραγωγής αεροσκαφών, Piaggio Aerospace
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Νετανιάχου: Αρνείται ότι δόθηκε εντολή σε στρατιώτες να πυροβολούν άοπλους Παλαιστίνιους στα κέντρα διανομής βοήθειας της Γάζας
- Η HELMEPA και το Marevivo ενδυναμώνουν τους μαθητές Ναυτικών Λυκείων με Ωκεάνιο και Κλιματικό Γραμματισμό
- EKO Rally Acropolis 2025: STAGE FLASH SS7
- Τραμπ: Θα ξαναβομβάρδιζα το Ιράν εάν συνεχίσει το πυρηνικό πρόγραμμα
