ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν επιβεβαίωσε απόψε πως ο Ιρανός μηχανολόγος Μοχαμάντ Αμπεντινί που είχε συλληφθεί στην Ιταλία κατόπιν αιτήματος των ΗΠΑ, αφέθηκε ελεύθερος και θα επιστρέψει στην Τεχεράνη «εντός των προσεχών ωρών».
Ο 38χρονος Αμπτενινί είχε συλληφθεί με βάση ένα ένταλμα των ΗΠΑ, που τον κατηγορούσαν ότι παρείχε στρατιωτική τεχνολογία στο Ιράν.
Νωρίτερα σήμερα, ο Ιταλός υπουργός Δικαιοσύνης Κάρλο Νόρντιο ζήτησε από το Εφετείο του Μιλάνου να αφεθεί ελεύθερος ο Ιρανός, λίγες ημέρες αφού η Τεχεράνη απελευθέρωσε μια Ιταλίδα δημοσιογράφο που είχε συλληφθεί στο Ιράν.
«Το πρόβλημα επιλύθηκε και οδήγησε στην απελευθέρωση και την επιστροφή του», έπειτα από «διαπραγματεύσεις» μεταξύ των υπηρεσιών πληροφοριών του Ιράν και της Ιταλίας, μετέδωσε ο ιρανικό πρακτορίο Mizan Online, το δημοσιογραφικό όργανο των δικαστικών αρχών της χώρας.
Οι ΗΠΑ κατηγορούν τον Αμπεντινί ότι παρέδωσε στον ιρανικό στρατό υπερσύγχρονη τεχνολογία πλοήγησης μη επανδρωμένων αεροσκαφών, κατά παράβαση των αμερικανικών κυρώσεων. Η τεχνολογία αυτή χρησιμοποιήθηκε για την επίθεση με δρόνους σε μια στρατιωτική βάση της Ιορδανίας, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, όπου σκοτώθηκαν τρεις Αμερικανοί στρατιώτες.
Το Ιράν διέψευδε τις κατηγορίες και χαρακτήριζε «παράνομη» τη σύλληψή του από τις ιταλικές αρχές.
Διαβάστε επίσης:
Πολωνία: Δεν έδωσε άδεια διέλευσης σε σλοβακικό αεροπλάνο που πετούσε για τη Ρωσία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Louboutin: βάζει φωτιά στη Formula 1
- Cartier Panthère και η ελληνική επιρροή στην υψηλή κοσμηματοποιία
- Ένα στέμμα σε μορφή νομίσματος: Το ακριβότερο συλλεκτικό νόμισμα του κόσμου βγαίνει σε δημοπρασία
- Η κουρασμενη αγορά, ο επίμονος Αθανασίου και η super Lamda, ο happy Στουρνάρας, πόσα λεφτά βγάζει ο Προκοπίου από τους καφέδες, η κατήφεια στην ΝΔ λόγω Λοβέρδου, τα τριτοτέταρτα ραντεβού Κικίλια και το showdown Ολγας – Μίνωα
