ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η τουρκική εθνοσυνέλευση θα πρέπει να προχωρήσει στη διαδικασία κύρωσης του πρωτοκόλλου για την προσχώρηση της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, δήλωσε σήμερα ο σουηδός υπουργός Εξωτερικών.
«Πιστεύουμε ότι έχουμε φθάσει πλέον σε ένα σημείο όπου η Σουηδία και η Φινλανδία έχουμε εκπληρώσει όλες τις δεσμεύσεις μας σε αυτό το (τριμερές) μνημόνιο και είναι καιρός η τουρκική εθνοσυνέλευση να ξεκινήσει τη διαδικασία κύρωσης του πρωτοκόλλου», είπε ο Τομπίας Μπίλστρομ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters, στο περιθώριο των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.
«Πιστεύουμε ακράδαντα ότι έχουμε κάνει όσα ζητήθηκαν και δεν βλέπουμε κανέναν απολύτως λόγο να μην ξεκινήσει η διαδικασία» κύρωσης του πρωτοκόλλου για την προσχώρηση στο ΝΑΤΟ, συμπλήρωσε ο επικεφαλής της σουηδικής διπλωματίας.
Διαβάστε επίσης:
Χάμπεκ: Η Ευρώπη πληρώνει το τίμημα για την γερμανική εξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Έλληνες εφοπλιστές: Πρωτιά με παραγγελίες τάνκερ σχεδόν 40 δισ. δολαρίων
- Εμπόριο στην Ευρωζώνη: Απώλειες €1 δισ. τον Απρίλιο λόγω ενέργειας – Πώς πέρασε από το πλεόνασμα στο έλλειμμα
- ΑΔΜΗΕ: Ανώτατη τιμή στο book η σημερινή τιμή κλεισίματος, τα σενάρια για το discount
- Olympia Dialogues: Η ανανέωση της Ευρώπης και ο καθοριστικός ρόλος που έχει να διαδραματίσει η Ελλάδα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.