• Διεθνής πολιτική

    ΥΠΕΞ: Συνάντηση Ελλήνων και Ινδών επιχειρηματιών στο πλαίσιο της επίσκεψης του Ινδού Π/Θ στην Αθήνα

    • NewsRoom
    Narendra Modi, Πρωθυπουργός Ινδίας

    Narendra Modi, Πρωθυπουργός Ινδίας


    Το ενεργό ενδιαφέρον του επιχειρηματικού κόσμου της Ινδίας για ενίσχυση των σχέσεων και επαφών τους με την Ελλάδα επιβεβαιώθηκε στη συνάντηση και το γεύμα εργασίας μεταξύ Ελλήνων και Ινδών επιχειρηματιών, που πραγματοποιήθηκε παρουσία των δύο Πρωθυπουργών Κυριάκου Μητσοτάκη και Narendra Modi στο πλαίσιο της επίσκεψης του Ινδού πρωθυπουργού στην Αθήνα, όπως αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε σχετική ανακοίνωσή του.

    Narendra Modi, Κυριάκος Μητσοτάκης | Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

    Τη συνάντηση Ελλήνων και Ινδών επιχειρηματιών συντόνισαν από κοινού ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα οικονομικής διπλωματίας και εξωστρέφειας Κώστας Φραγκογιάννης και ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.

    Στη συνάντηση συμμετείχαν, από ελληνικής πλευράς, η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Μελίνα Τραυλού, ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΤΕΜΕΣ Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας και Συνδιευθύνων Σύμβουλος της ELPEN Θεόδωρος Τρύφων, ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας, οι επιχειρηματίες Ευάγγελος Μυτιληναίος, Σπύρος Θεοδωρόπουλος και Γιώργος Περιστέρης και ο γενικός γραμματέας του Ελληνοϊνδικού Εμπορικού και Οικονομικού Επιμελητηρίου Δημήτρης Μελάς.

    Από ινδικής πλευράς συμμετείχαν ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Ινδικού Συνδέσμου Βιομηχάνων Sujith Haridas, ο διευθύνων σύμβουλος της φαρμακοβιομηχανίας Emcure Samit Mehta, ο πρόεδρος του ξενοδοχειακού ομίλου ITC Sanjiv Puri, ο διευθύνων σύμβουλος και ο επικεφαλής επιχειρηματικής ανάπτυξης του ομίλου GMR (κατασκευαστικός τομέας) Srinivas Bommidala και Ohri Amresh αντίστοιχα, ο επικεφαλής του ομίλου UPL (χημικά/αγροχημικά) Vikram Shroff, ο αντιπρόεδρος της φαρμακοβιομηχανίας INTAS Binish Chudgar, ο εκτελεστικός διευθυντής της κλωστοϋφαντουργίας/παραγωγού-εξαγωγού ενδυμάτων Shahi Exports Harish Ahujia καθώς και ο πρόεδρος του ινδικού οργανισμού προώθησης εμπορίου και επενδύσεων EEPC Arun Garodia.

    Οι συζητήσεις αναπτύχθηκαν γύρω από τις προοπτικές και τους τρόπους ενίσχυσης της οικονομικής συνεργασίας και των επαφών ελληνικών και ινδικών επιχειρήσεων, με έμφαση στους τομείς των υποδομών (λιμάνια, αεροδρόμια), της υψηλής τεχνολογίας, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, του τουρισμού, των τροφίμων, των φαρμάκων και της ναυτιλίας.

    Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο υφυπουργός κ. Φραγκογιάννης εξέφρασε ικανοποίηση για το θετικό κλίμα στο οποίο διεξήχθησαν οι συζητήσεις και το αμοιβαίο ενδιαφέρον των επιχειρηματικών κόσμων Ελλάδας και Ινδίας για ενίσχυση της μεταξύ τους συνεργασίας.

    Και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Με τη σημερινή συνάντηση κάναμε ένα πρώτο, πολύ ουσιαστικό βήμα προς την ενδυνάμωση των οικονομικών μας δεσμών με μια χώρα στρατηγικό εταίρο και εκ των πλέον δυναμικών οικονομιών του κόσμου. Προσβλέπω στη συστηματική εμβάθυνση των διμερών μας οικονομικών σχέσεων και συνεργασιών. Και προς αυτή την κατεύθυνση, δρομολογούμε άμεσα επιχειρηματική αποστολή στην Ινδία, μέσα στους επόμενους μήνες».

    Διαβάστε επίσης:

    Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα εργαστεί για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης

    Πυρκαγιές: Συνεχίζεται η μάχη σε Πάρνηθα, Έβρο, Ροδόπη και Βοιωτία

    Στην Πάρνηθα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Βασίλης Κικίλιας



    ΣΧΟΛΙΑ