ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Δεκτό έγινε από ομοσπονδιακό εφετείο των ΗΠΑ το αίτημα της κυβέρνησης Τραμπ για προσωρινή αναστολή της απόφασης ενός κατώτερου ομοσπονδιακού δικαστηρίου, υπεύθυνου για το διεθνές εμπόριο, το οποίο είχε ακυρώσει το μεγαλύτερο μέρος των δασμών που είχε επιβάλει ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε δεκάδες χώρες.
Νωρίτερα, η κυβέρνηση είχε προειδοποιήσει το ομοσπονδιακό εφετείο ότι θα προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ σε περίπτωση που δεν υπάρξει ταχεία αναστολή της δικαστικής απόφασης.
Σύμφωνα με την εντολή του Εφετείου, η απόφαση του Δικαστηρίου Διεθνούς Εμπορίου που εκδόθηκε το βράδυ της Τετάρτης “αναστέλλεται προσωρινά μέχρι νεοτέρας, ενώ το δικαστήριο εξετάζει τις σχετικές αιτήσεις”.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ανώτατο Δικαστήριο: Προσωρινή άδεια στην κυβέρνηση των ΗΠΑ να ανακαλέσει το νομικό καθεστώς 500.000 μεταναστών
- JPMorgan: Στο δυναμικό της ο Θεόδωρος Γιατράκος – Αποχωρεί από τη Citigroup μετά από 14 χρόνια
- Επίδομα θέρμανσης: Πληρώθηκε η δεύτερη δόση σε 905.532 δικαιούχους
- Πειραιώς: Επιστροφή κεφαλαίου 0,2986 ευρώ/μετοχή – Από 3/6 στο ταμπλό οι νέες μετοχές
