ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να αυξήσουν σημαντικά τον αριθμό των Αμερικανών στρατιωτικών που στέλνονται στην Ταϊβάν για να εκπαιδεύσουν τις ένοπλες δυνάμεις του νησιού, υποστηρίζει η εφημερίδα Wall Street Journal, επικαλούμενο ανώνυμες αμερικανικές πηγές.
Ο αμερικανικός στρατός θα στείλει εντός των επόμενων μηνών 100-200 στρατιωτικούς στο νησί για ασκήσεις αλλά και για να εκπαιδεύσουν τους Ταϊβανέζους στη χρήση αμερικανικών οπλικών συστημάτων. Σήμερα οι Αμερικανοί εκπαιδευτές είναι περίπου 30.
Η πρόεδρος της Ταϊβάν Τσάι Ινγκ-γουέν ανακοίνωσε στην Τρίτη, μετά τη συνάντηση που είχε με Αμερικανούς κοινοβουλευτικούς, ότι θα ενισχυθούν οι στρατιωτικοί δεσμοί του νησιού με τις ΗΠΑ ώστε να αναχαιτιστεί “ο αυταρχικός επεκτατισμός”.
Υπογράμμισε ότι η Ταϊβάν θα συνεργαστεί ακόμη πιο ενεργά με τις ΗΠΑ και με άλλους δημοκρατικούς εταίρους για να αντιμετωπίσει τις παγκόσμιες προκλήσεις, όπως είναι ο επεκτατισμός των απολυταρχικών καθεστώτων και η κλιματική αλλαγή.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης:
ΗΠΑ: Πτωτική αναθεώρηση του ΑΕΠ στο 2,7%
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν εγκαταστάσεις στο νότιο Ιράν – «Παραβίαση εκεχειρίας» λέει η Τεχεράνη, πώς απάντησε ο Τραμπ
- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Μετά τη Moody’s αναβάθμιση σε επενδυτική βαθμίδα BBB- και από την S&P Global Ratings
- Εθνική Τράπεζα: MoU με την Allianz για το 30% στην Allianz Ευρωπαϊκή Πίστη και αποκλειστική συμφωνία bancassurance
- Τηλεθέαση: Ο νέος τρόπος μέτρησης μπορεί να αλλάξει δισεκατομμύρια σε NFL, Ολυμπιακούς Αγώνες και τηλεοπτικά δικαιώματα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.