ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε νέα εξοπλιστική ενίσχυση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων προχώρησε η αμερικανική κυβέρνηση, εγκρίνοντας επιπλέον πωλήσεις όπλων και πυρομαχικών συνολικής αξίας 7 δισ. δολαρίων, χωρίς να ακολουθηθεί η συνήθης διαδικασία δημόσιας ανακοίνωσης και ενημέρωσης του Κογκρέσου. Την πληροφορία μετέδωσε η Wall Street Journal, επικαλούμενη σχετικές πηγές.
Οι αγορές αυτές προστέθηκαν σε πωλήσεις ύψους 16,5 δισ. δολαρίων που ανακοινώθηκαν νωρίτερα χθες, σύμφωνα με την εφημερίδα.
Η πώληση συμπεριλαμβάνει πυραύλους PAC-3 για συστήματα Patriot, αξίας κάπου 5,6 δισ. και ελικοπτέρων CH-47 Chinook, αξίας 1,32 δισ. δολαρίων, κατά το δημοσίευμα, που εξηγεί πως οι πωλήσεις δεν ανακοινώθηκαν δημόσια διότι αποτελούν επεκτάσεις ήδη εγκεκριμένων συμφωνιών.
Διαβάστε επίσης
Φον ντερ Λάιεν: Ανάγκη για άμεσες παρεμβάσεις ανακούφισης για την ενεργειακή ακρίβεια – Οι 4 άξονες
Ασήμι: Εκτινάσσεται η ζήτηση από την Κίνα με ρεκόρ εισαγωγών – 470 τόνοι σε μόλις έναν μήνα!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Οι αγορές προεξοφλούν συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν
- Ολη η αλήθεια για τον Γιάννη Βαρδινογιάννη και τον Παναθηναϊκό: Η παρουσία του στη Λεωφόρο, οι τεράστιες επενδύσεις, τα χαμένα σχέδια για γήπεδο
- Χανταϊός – καθ. Απ. Βανταράκης: 6 ερωτήσεις για το νέο ιό που προκαλεί ανησυχία
- Νέο Αεροδρόμιο Ηρακλείου (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ): Το 2028 σε λειτουργία – Ο διαγωνισμός για τα ραντάρ και η προσφυγή στο ΣτΕ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.