ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να ερευνούν δημιουργικούς τρόπους για να μειώσουν τα έσοδα της Ρωσίας από τις πωλήσεις πετρελαίου και να παρεμποδίσουν την ικανότητα της να χρηματοδοτεί τον πόλεμο στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του Bloomberg.
Η Γέλεν δήλωσε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα «αντιδράσουν έντονα», στην περίπτωση που χώρες προσπαθήσουν να χειραγωγήσουν τα νομίσματα τους για να αποκτήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει τέτοια παρέμβαση στην αγορά.
Η Γέλεν δήλωσε επίσης ότι δεν βλέπει καμία απειλή για τη θέση του δολαρίου ως παγκόσμιου αποθεματικού νομίσματος, καθώς δεν υπάρχει άλλο νόμισμα που να μπορεί να ανταγωνιστεί την ευρεία χρήση του.
Διαβάστε επίσης
ΗΠΑ: Η Ρωσία θα μπορούσε να εκτοξεύσει άλλον έναν πύραυλο Ορέσνικ στην Ουκρανία σύντομα
Μπλίνκεν: Θα καταθέσει στο Κογκρέσο για την αμερικανική αποχώρηση από το Αφγανιστάν το 2021
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Θεσσαλονίκη: ΕΔΕ για αστυνομικό της Τροχαίας που πιάστηκε στα χέρια με άνδρα για μια κλήση
- Αλβανία: Νέες σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και φοιτητών στα Τίρανα
- Οργή στο ΠΑΣΟΚ για AI ανάρτηση του Μπαλατσούκα της ΕΛ.Α.Σ. με τους Ανδρουλάκη και Μητσοτάκη αγκαλιά – «Ο πανικός είναι κακός σκηνοθέτης»
- Πώς οι περιορισμοί στο Starlink της SpaceX αποδυνάμωσαν την Ουκρανία πριν από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.