• Διεθνής πολιτική

    ΗΠΑ: Προς αναβολή κατά τουλάχιστον δύο μήνες η δίκη του Μενέντεζ

    • NewsRoom

    Ο Μπομπ Μενέντεζ


    Οι εισαγγελείς των ΗΠΑ ζήτησαν την Τετάρτη από ομοσπονδιακό δικαστή να καθυστερήσει τη δίκη για διαφθορά του γερουσιαστή του Νιου Τζέρσεϊ Μπομπ Μενέντεζ και της συζύγου του κατά τουλάχιστον δύο μήνες, αφού οι δικηγόροι της Ναντίν Μενέντεζ δήλωσαν ότι είναι αντιμέτωπη με σοβαρή ιατρική κατάσταση που απαιτεί χειρουργική επέμβαση.

    Σε επιστολή τους προς τον περιφερειακό δικαστή των ΗΠΑ Σίντνεϊ Στάιν στο Μανχάταν, οι εισαγγελείς ζήτησαν να μετατεθεί η δίκη της 6ης Μαΐου για τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο, αν και εξακολουθούν να αντιτίθενται στην ικανοποίηση των αιτημάτων των Μενέντεζ να δικαστούν χωριστά.

    Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι η κυβέρνηση “λαμβάνει σοβαρά στα υπόψη την απροσδόκητη ιατρική εξέλιξη” και ότι η αναβολή θα επέτρεπε στον Δημοκρατικό γερουσιαστή να επικεντρωθεί στην υγεία της συζύγου του. Αντιτάχθηκαν στο αίτημα της Ναντίν Μενέντεζ για αναβολή επ’ αόριστον.

    Οι δικηγόροι του γερουσιαστή και της συζύγου του δεν ανταποκρίθηκαν σε αίτημα για σχολιασμό αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

    Η Ναντίν Μενέντεζ δεν έχει αποκαλύψει την ιατρική της κατάσταση, αλλά οι δικηγόροι της δήλωσαν ότι θα χρειαστεί χειρουργική επέμβαση εντός τεσσάρων έως έξι εβδομάδων και ενδεχομένως σημαντική θεραπεία παρακολούθησης.

    Οι δικηγόροι ανέφεραν επίσης ότι δεν θα είναι σε “φυσική ή ψυχολογική κατάσταση” για να συμμετάσχει στην προγραμματισμένη δίκη, η οποία αναμένεται να διαρκέσει έξι εβδομάδες.

    Το ζευγάρι και δύο άλλοι κατηγορούμενοι έχουν κατηγορηθεί για εκτεταμένη συνωμοσία δωροδοκίας και έχουν δηλώσει αθώοι από τη μεριά τους.

    Οι εισαγγελείς κατηγόρησαν τον γερουσιαστή ότι δέχτηκε μετρητά, ράβδους χρυσού και ένα πολυτελές αυτοκίνητο για να ασκήσει επιρροή στο εσωτερικό και για λογαριασμό των κυβερνήσεων της Αιγύπτου και του Κατάρ. Ο Μενέντεζ κατηγορείται επίσης για παρεμπόδιση της δικαιοσύνης.

    Ο Μενέντεζ αναγκάστηκε να παραιτηθεί από την προεδρία της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας μετά τη σύλληψή του τον περασμένο Σεπτέμβριο και αντιστάθηκε σε πολλές εκκλήσεις να παραιτηθεί από τη θέση του γερουσιαστή. Είναι υποψήφιος για επανεκλογή τον Νοέμβριο, αλλά επέλεξε να μην κατέβει στις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών του Νιου Τζέρσεϊ και ελπίζει να κατέβει ως ανεξάρτητος αν αθωωθεί.

    Διαβάστε επίσης:

    Ισραήλ: «Από στρατιωτικής απόψεως, η Χαμάς έχει ηττηθεί»

    Μιχάλης Κατρίνης: Γιατί το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δεν ψήφισε επιπλέον χρηματοδότηση της χώρας από το Ταμείο Ανάκαμψης.

    Πυροσβεστική: 60 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο



    ΣΧΟΛΙΑ