Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης Add mononews.gr on Google

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ενέκρινε την πιθανή αγορά, ύψους 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αεροσκαφών εναέριου ανεφοδιασμού KC-46A της Boeing Co. από την κυβέρνηση του Κατάρ.

Το Κατάρ είχε ζητήσει να αγοράσει έως και τέσσερα αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού, καθώς και ανταλλακτικούς κινητήρες, ραντάρ και άλλα συστήματα, ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του την Πέμπτη, σύμφωνα με το Bloomberg.

1

Η πώληση θα υποστηρίξει τους στόχους της εξωτερικής πολιτικής και της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η Boeing, η RTX Corp. και η Northrop Grumman Corp. θα είναι οι κύριοι ανάδοχοι για την προτεινόμενη πώληση.

Διαβάστε επίσης

Μπέσεντ: Οι επαναγορές κρατικών ομολόγων μπορεί να ξεπεράσουν τα 4 δισ. δολάρια ανά έκδοση

Μπέσεντ: Ο οικονομικός πόλεμος που κήρυξε ο Τραμπ στο Ιράν θα καταστήσει περιττές νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις

Χούθι: Επίθεση με drones σε αεροδρόμιο και εγκατάσταση της Aramco στη Σαουδική Αραβία