ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Θεωρώ πως θα συμβεί», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ για την προσάρτηση της Γροιλανδίας στις ΗΠΑ, που επιθυμεί εντόνως από την στιγμή που εξελέγη πρόεδρος.
«Είναι απαραίτητο για τη διεθνή ασφάλεια», συμπλήρωσε για το θέμα, την ώρα που είχε δίπλα του γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε, στον Λευκό Οίκο.
Το κεντροδεξιό αντιπολιτευόμενο κόμμα Demokraatit της Γροιλανδίας, το οποίο κέρδισε τις εκλογές της Τρίτης για την ανάδειξη τοπικής κυβέρνησης, έχει ταχθεί υπέρ της ανεξαρτητοποίησης από τη Δανία αλλά όχι με βιαστικά βήματα.
Η πρωθυπουργός της Δανίας Μέτε Φρεντέρικσεν έχει καταστήσει σαφές πως η Γροιλανδία αποτελεί τμήμα του βασιλείου και «δεν είναι προς πώληση».
Διαβάστε επίσης
Μητσοτάκης: Συνάντηση με τον επικεφαλής του ESM – Στο επίκεντρο οι γεωπολιτικές προκλήσεις
Νεκρός στην Ομόνοια: Ερωτικό παιχνίδι που εξελίχθηκε σε τραγωδία δείχνουν τα πρώτα στοιχεία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αίγυπτος: Δεκατέσσερις τραυματίες από πυρκαγιά σε έναν πύργο τηλεπικοινωνιών στο Κάιρο
- Πρόταση μομφής κατά της Φον ντερ Λάιεν – Τι είπαν οι επικεφαλής των πολιτικών ομάδων – Καταψηφίζει η Φιλοευρωπαϊκή Συμμαχία
- Αποκλειστικό: Σώο το πλήρωμα του πλοίου του εφοπλιστή Μπουδούρογλου που βυθίστηκε από τους Χούθι
- Τραμπ: Ο τερματισμός του πολέμου στη Γάζα είναι “προτεραιότητα” – Συνεχίζονται οι επαφές με το Ιράν
