• Διεθνής πολιτική

    ΗΠΑ: Νέες απειλές για επιθέσεις στο Καπιτώλιο με αφορμή την ομιλία Μπάιντεν για την Κατάσταση του Έθνους

    • NewsRoom


    Εξτρεμιστές απείλησαν να επιτεθούν εκ νέου εναντίον του Καπιτωλίου, τη στιγμή της ομιλίας για την Κατάσταση του Έθνους, που αναμένεται να εκφωνήσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ενώπιον των βουλευτών και γερουσιαστών του Κογκρέσου, για την οποία δεν έχει οριστεί κάποια ημερομηνία, αποκάλυψε σήμερα μια αξιωματικός της αστυνομίας.

    Οι νέες αυτές απειλές δικαιολογούν τη διατήρηση μιας ενισχυμένης δύναμης ασφαλείας περιμετρικά του «ναού» της αμερικανικής δημοκρατίας, διαβεβαίωσε η προσωρινή επικεφαλής της αστυνομίας του Καπιτωλίου Γιογκανάντα Πίτμαν, ενώπιον μιας κοινοβουλευτικής επιτροπής.

    «Γνωρίζουμε ότι μέλη παραστρατιωτικών οργανώσεων, που ήταν παρόντα στις 6 Ιανουαρίου», κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο Καπιτώλιο «εξέφρασαν την επιθυμία τους να ανατινάξουν το κτίριο και να σκοτώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους βουλευτές, σε απευθείας σύνδεση με την ομιλία για την Κατάσταση του Έθνους», σημείωσε.

    «Στη βάση αυτών των πληροφοριών, κρίνουμε συνετό η αστυνομία του Καπιτωλίου να διατηρήσει τον ενισχυμένο μηχανισμό ασφαλείας συνεχώς για να διορθώσει τα όποια τρωτά σημεία», τα οποία αποκαλύφθηκαν στην επίθεση της 6ης Ιανουαρίου, συμπλήρωσε η ίδια.

    Περίπου 10.000 υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ είχαν συγκεντρωθεί εκείνη την ημέρα περιμετρικά του Καπιτωλίου και 800 είχαν, σύμφωνα με την ίδια, καταφέρει να εισβάλουν, την ώρα που το σώμα επικύρωνε τη νίκη του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές.

    Πέντε άνθρωποι, μεταξύ αυτών ένας αστυνομικός του Καπιτωλίου, έχασαν τη ζωή τους στις ταραχές.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



    ΣΧΟΛΙΑ