• Διεθνής πολιτική

    ΗΠΑ: Η δίκη του Ντ. Τραμπ στην Τζόρτζια δεν θα γίνει τον Οκτώβριο

    • NewsRoom
    Ντόναλντ Τραμπ

    Ντόναλντ Τραμπ


    Η δίκη του Ντόναλντ Τραμπ στην Τζόρτζια, για την κατηγορία της απόπειρας ανατροπής του εκλογικού αποτελέσματος, δεν θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο, ανακοίνωσε σήμερα ένας δικαστής, λαμβάνοντας μια απόφαση που θα επιτρέψει στον πρώην πρόεδρο να δικαστεί μετά τους δύο πρώην δικηγόρους του.

    Ο δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου της κομητείας Φούλτον Σκοτ Μακάφι επικαλέστηκε τεχνικά προβλήματα και μια σειρά από εκκρεμή νομικά ζητήματα για να διαχωρίσει τη δίκη των δικηγόρων Κένεθ Τσίσεμπρο και Σίντνεϊ Πάουελ από εκείνη του Τραμπ και άλλων 16 κατηγορουμένων στην ίδια υπόθεση.

    Προς το παρόν δεν έχει καθοριστεί η ημερομηνία της δίκης του Τραμπ και ο δικαστής άφησε να εννοηθεί ότι ενδέχεται να διαχωριστούν οι δίκες και άλλων συγκατηγορουμένων του.

    Ο Μακάφι είχε και στο παρελθόν εκφράσει αμφιβολίες για το αν θα έπρεπε να δικαστούν μαζί οι συνολικά 19 κατηγορούμενοι.

    Τον Αύγουστο ασκήθηκε δίωξη στον Τραμπ και τους άλλους κατηγορουμένους με την κατηγορία ότι συνωμότησαν για να πιέσουν αξιωματούχους της Πολιτείας της Τζόρτζια να ανατρέψουν τη νίκη του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές του 2020. Όλοι τους έχουν δηλώσει αθώοι.

    Οι δύο δικηγόροι είχαν ζητήσει να εκδικαστεί γρήγορα η υπόθεση και η ημερομηνία της δίκης τους ορίστηκε για τις 23 Οκτωβρίου. Ο Τραμπ και άλλοι κατηγορούμενοι υποστήριζαν ότι με τόσο σφιχτό χρονοδιάγραμμα δεν επαρκεί ο χρόνος για να προετοιμάσουν την υπεράσπισή τους.

    Διαβάστε επίσης:

    Ιταλία: Διπλασιάστηκαν, φέτος, οι αφίξεις μεταναστών στην ΕΕ από την κεντρική Μεσόγειο

    Παρί Σεν Ζερμέν: «Καθαρή» η μαγνητική του Εμπαπέ

    ΗΠΑ: Στο 7,18% αυξήθηκε το μέσο 30ετές στεγαστικό επιτόκιο

     



    ΣΧΟΛΙΑ