• Διεθνής πολιτική

    ΗΠΑ: Επιπλέον στρατιωτική βοήθεια αξίας 3,75 δισ. δολαρίων στην Ουκρανία και τις γειτονικές της χώρες

    • NewsRoom
    Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν

    Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν


    Επιπλέον στρατιωτική βοήθεια, αξίας άνω των 3,75 δισ. δολαρίων, ετοιμάζονται να στείλουν στην Ουκρανία και τις γειτονικές της χώρες στην Ανατολική Ευρώπη που επλήγησαν από τη ρωσική εισβολή οι ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών την Παρασκευή.

    Σύμφωνα με τον Μπλίνκεν, οι ΗΠΑ ενέκριναν την απόσυρση αμερικανικών όπλων και εξοπλισμού για την Ουκρανία, αξίας 2,85 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Αυτή περιλαμβάνει 50 Bradley καθώς και 500 αντιαρματικούς πυραύλους και 250.000 φυσίγγια για τα αεροπλανοφόρα. Οι ΗΠΑ στέλνουν επίσης 100 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού M113, 55 οχήματα με προστασία από ενέδρες ή MRAPS και 138 HUMVEES, καθώς και πυρομαχικά για πυραυλικά συστήματα πυροβολικού υψηλής κινητικότητας και συστήματα αεράμυνας και άλλα όπλα, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους.

    Επιπλέον 225 εκατομμύρια δολάρια θα δοθούν σε στρατιωτική χρηματοδότηση για την οικοδόμηση της μακροπρόθεσμης ικανότητας και την υποστήριξη του εκσυγχρονισμού του στρατού της Ουκρανίας, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο .

    Περιλαμβάνει επίσης ξένη στρατιωτική χρηματοδότηση 682 εκατομμυρίων δολαρίων για τους Ευρωπαίους συμμάχους για να συμπληρώσουν τις δωρεές στρατιωτικού εξοπλισμού που έχουν κάνει στην Ουκρανία.

    «Ο πόλεμος βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο και πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε τους Ουκρανούς να αντισταθούν στη ρωσική επιθετικότητα», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ ανακοινώνοντας τη βοήθεια.

    Διαβάστε επίσης:

    Μενέντεζ κατά Ερντογάν: Απολύτως απαράδεκτες οι συνεχείς απειλές του κατά της Ελλάδας

    Κέβιν Μακάρθι: Απέτυχε για 12η φορά να εκλεγεί πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων

    Πτήση τουρκικού UAV πάνω από την Κίναρο



    ΣΧΟΛΙΑ