Διεθνής πολιτική

ΗΠΑ: Επεκτείνουν τη μαύρη λίστα των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας

  • NewsRoom
Τζο Μπάιντεν, πρόεδρος των ΗΠΑ

Τζο Μπάιντεν, πρόεδρος των ΗΠΑ


Η κυβέρνηση Μπάιντεν προσέθεσε σήμερα άλλες 71 οντότητες σε μια εμπορική μαύρη λίστα για υποστήριξη της Ρωσίας, καθώς η Ομάδα των Επτά πλουσιοτέρων χωρών του κόσμου (G7) ανακοίνωσε την επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας για τον πόλεμο που διεξάγει στην Ουκρανία.

Η ενέργεια του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ στοχεύει όσους στηρίζουν τον ρωσικό στρατό και επεκτείνει το πεδίο των ελέγχων των εξαγωγών σε Ρωσία και Λευκορωσία. Η μαύρη λίστα περιλαμβάνει 69 ρωσικές οντότητες, μία από την Αρμενία και μία από το Κιργιστάν.

Οι νέοι έλεγχοι των εξαγωγών στοχεύουν έργα που έχουν σχέση με το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο στην Ρωσία και την Λευκορωσία, αναφέρει το υπουργείο Εμπορίου.

Οι εν λόγω ενέργειες είναι μέρος του τελευταίου γύρου των κυρώσεων και των ελέγχων των εξαγωγών που αποφάσισαν οι ΗΠΑ και άλλες χώρες ως απάντηση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Έχουν σχεδιασθεί για να πλήξουν την βιομηχανική υποδομή της Ρωσίας και την ικανότητά της να συντηρεί τον πόλεμο.

Οι νέες κινήσεις γίνονται την στιγμή που οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι υπόλοιπες μεγάλες οικονομίες της Ομάδας των Επτά συμφώνησαν να σκληρύνουν τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, στην συνάντησή τους στην Ιαπωνία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: 

Allianz: Πρόβλεψη για αύξηση των ασφαλίστρων στην Ελλάδα κατά 3,6%

Τριάντα νεοφυείς επιχειρήσεις θα φιλοξενηθούν στο περίπτερο του ΕΒΕΑ στην έκθεση Beyond 2023ΣΧΟΛΙΑ