• Διεθνής πολιτική

    ΗΠΑ: Απορρίφθηκε το αίτημα Τραμπ για κακοδικία

    Ο Ντόναλντ Τραμπ υψώνει τη γροθιά του προς τους υποστηρικτές του πριν την απόφαση του δικαστηρίου του Μαγχάταν

    Ο Ντόναλντ Τραμπ (EPA/CJ GUNTHER EPA-EFE/CJ GUNTHER)


    Απορρίφθηκε το αίτημα του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για κακοδικία στην εις βάρος του αγωγή της συγγραφέα Ε. Τζιν Κάρολ, η οποία τον κατηγορεί για βιασμό και δυσφήμηση.

    Έτσι η  Τζιν Κάρολ επέστρεψε στο εδώλιο του μάρτυρα, με τον  δικηγόρο του Τραμπ, Τζο Τακοπίνα, να ξεκινά την αντεξέταση της.

    Η πλευρά του Τραμπ ελπίζει τώρα να αναδείξει αντιφάσεις ή κενά στους ισχυρισμούς της Κάρολ, η οποία κατηγορεί τον Τραμπ ότι τη βίασε σε ένα καμαρίνι πολυκαταστήματος Bergdorf Goodman στα τέλη του 1995 ή στις αρχές του 1996 και στη συνέχεια υπονόμευσε την αξιοπιστία και την καριέρα της λέγοντας ψέματα γι’ αυτό στο διαδίκτυο.

    Αναφορικά με τη δυσφήμιση, η Κάρολ κατηγορεί τον Τραμπ για μια ανάρτησή του τον Οκτώβριο του 2022 στην πλατφόρμα Truth Social. Εκεί ο πρώην πρόεδρος αποκάλεσε την υπόθεση της πρώην αρθρογράφου συμβουλών του περιοδικού Elle «πλήρη απάτη» και «φάρσα και ψέμα».

    Η δίκη στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν ξεκίνησε στις 25 Απριλίου και διανύει την τέταρτη ημέρα της.

    Ο Τραμπ δεν ήταν παρών στη δίκη και τη Δευτέρα βρισκόταν στη Σκωτία για ένα σύντομο ταξίδι για να επισκεφθεί τα γήπεδα γκολφ του εκεί αλλά και την Ιρλανδία.

    Διαβάστε επίσης

    Ντόναλντ Τραμπ: Ζητά να κηρυχθεί κακοδικία στην αγωγή της συγγραφέα που τον κατηγορεί για βιασμό



    ΣΧΟΛΙΑ