• Διεθνής πολιτική

    Υπ. Άμυνας Ρωσίας: Το Κίεβο απαγόρευσε τις διαπραγματεύσεις για την παράδοση των όπλων από τους μαχητές της Μαριούπολης

    • NewsRoom
    ρώσοι στρατιώτες πάνω σε άρμα μάχης με το γράμμα Ζήτα στην Ουκρανία


    Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας επιβεβαίωσε πως το τελεσίγραφό του προς τους μαχητές της Μαριούπολης να παραδώσουν τα όπλα έχει αγνοηθεί.

    Σε ανακοίνωσή του, ανέφερε ότι οι Ουκρανοί στρατιώτες που περικυκλώθηκαν σε ένα γιγαντιαίο χαλυβουργείο στην πόλη είχαν παροτρυνθεί «να καταθέσουν οικειοθελώς τα όπλα και να παραδοθούν για να σώσουν τη ζωή τους».

    «Ωστόσο, το εθνικιστικό καθεστώς του Κιέβου, σύμφωνα με την ραδιοφωνική παρακολούθηση, απαγόρευσε τις διαπραγματεύσεις για παράδοση», υποστήριξε το υπουργείο.

    Παράλληλα, αναφέρει πως σύμφωνα με Ουκρανούς στρατιώτες που είχαν παραδοθεί στο παρελθόν «υπάρχουν έως και 400 ξένοι μισθοφόροι που εντάχθηκαν στις ουκρανικές δυνάμεις» παγιδευμένοι στο εργοστάσιο χάλυβα, συμπεριλαμβανομένων, είπε, Ευρωπαίων και Καναδών.

    «Σε περίπτωση περαιτέρω αντίστασης, όλοι θα εξαλειφθούν», ανέφερε.

    Το υπουργείο Άμυνας ισχυρίστηκε ότι δεκάδες στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην ανατολική Ουκρανία καταστράφηκαν στις τελευταίες ρωσικές επιθέσεις. Αυτές περιλάμβαναν αποθήκες καυσίμων και πυρομαχικών, είπε το υπουργείο, γύρω από το Σεβεροντόνετσκ, την Κρεμμίνα και άλλες πόλεις στις περιοχές Λουχάνσκ και Ντόνετσκ.

    Υποστηρίζει επίσης πως το ρωσικό σύστημα αεράμυνας κατέρριψε 10 ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα στην περιοχή του Ντονμπάς.

    Διαβάστε επίσης:

    Ουκρανικός στρατός: Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν τα αεροπορικά πλήγματα στη Μαριούπολη

    Ο Ζελένσκι προειδοποιεί για ενδεχόμενο ρωσικό χτύπημα με πυρηνικά – Τελεσίγραφο Μόσχας στους στρατιώτες που υπερασπίζονται τη Μαριούπολη



    ΣΧΟΛΙΑ