ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Γερμανία και η Ισλανδία ζήτησαν σήμερα τη διεξαγωγή ειδικής συνεδρίασης του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ ώστε να εξεταστεί “η κατάσταση των επιδεινούμενων ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Ιράν” σε σχέση με τις διαδηλώσεις υπέρ των γυναικών.
Το αίτημα για τη συνεδρίαση υποβλήθηκε προκειμένου “να αντιμετωπιστεί η επιδεινούμενη κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν, ειδικά όσον αφορά τις γυναίκες και τα παιδιά”, σύμφωνα με την επιστολή που υπογράφουν οι πρεσβευτές των δύο χωρών.
Το αίτημα υποστηρίζεται συνολικά από 44 χώρες μέλη του ΟΗΕ, διευκρινίζεται στην κοινή επιστολή των μόνιμων αντιπροσώπων της Γερμανίας και της Ισλανδίας στον ΟΗΕ στη Γενεύη. Για να διεξαχθεί ειδική συνεδρίαση, χρειάζεται η έγκριση του ενός τρίτου των 47 υφιστάμενων μελών του Συμβουλίου.
Διαβάστε επίσης
Ολλανδία: Η κυβέρνηση θα επιτρέψει την αποστολή 20.000 τόνων ρωσικών λιπασμάτων στο Μαλάουι
Το ΥΠΕΞ χαιρετίζει την απελευθέρωση της Χερσώνας από τις ουκρανικές δυνάμεις
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.