Διεθνής πολιτική

Η Β. Κορέα ανησυχεί ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να της επιτεθούν με πυρηνικά

  • NewsRoom
Κιμ Γιονγκ Ουν

Κιμ Γιονγκ Ουν


Το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας ζήτησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Νότια Κορέα να σταματήσουν αμέσως τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις στην περιοχή.

«Η κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο και τη γύρω περιοχή έχει εισέλθει σε φάση σοβαρής αντιπαράθεσης, λόγω των συνεχιζόμενων και απερίσκεπτων στρατιωτικών ενεργειών από τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Εν τω μεταξύ, η αμερικανική και η νοτιοκορεατική πολεμική αεροπορία ξεκίνησαν τη Δευτέρα γυμνάσια ευρείας κλίμακας, με προσομοίωση επιθέσεων σε όλη τη διάρκεια του 24ωρου. Στην άσκηση με την ονομασία «Vigilant Storm», η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή, συμμετέχουν περίπου 240 πολεμικά αεροσκάφη.

Την Παρασκευή εξάλλου ολοκληρώθηκε η 12ήμερη νοτιοκορεατική στρατιωτική άσκηση Hoguk 22, που περιελάμβανε προσομοιώσεις απόβασης με αμφίβια οχήματα.

Ανεβάζοντας τους τόνους, το KCNA μεταδίδει πως η Πιονγκγιάνγκ θεωρεί ότι το σενάριο πυρηνικής επίθεσης των ΗΠΑ σε βάρος της έχει εισέλθει στην τελική φάση, υπογραμμίζοντας πως η Βόρεια Κορέα είναι έτοιμη να υπερασπιστεί την κυριαρχία της με κάθε μέσο.

Η Ουάσινγκτον και η Σεούλ πιστεύουν ότι η Βόρεια Κορέα βρίσκεται κοντά στην πρώτη δοκιμή πυρηνικού όπλου μετά το 2017.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

ΗΠΑ: Η απόφαση της Ρωσίας για τα σιτηρά θα έχει επιβλαβείς επιπτώσεις στην επισιτιστική ασφάλειαΣΧΟΛΙΑ