ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Σουηδία ελπίζει ότι η Τουρκία θα εγκρίνει την αίτηση της για την ένταξη της στη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ, αλλά δεν μπορεί να ικανοποιήσει όλες τις απαιτήσεις της Άγκυρας ως ανταπόδοση της τουρκικής υποστήριξης, όπως δήλωσε σήμερα ο Σουηδός πρωθυπουργός Ουλφ Κρίστερσον.
“Η Τουρκία επιβεβαιώνει ότι έχουμε πράξει όσα είπαμε ότι θα πράξουμε, αλλά λένε επίσης, ότι ζητούν πράγματα που δεν μπορούμε ή δεν επιθυμούμε να τους δώσουμε”, δήλωσε ο Σουηδός πρωθυπουργός στη διάρκεια μιας διάσκεψης που πραγματοποιεί μία δεξαμενή σκέψης στη χώρα του.
Η Σουηδία, η Φινλανδία και η Τουρκία υπέγραψαν μία τριμερή συμφωνία το 2022 με στόχο να ξεπεραστούν οι τουρκικές ενστάσεις για την ένταξη των δύο χωρών στο ΝΑΤΟ.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης:
Σερβία-Κόσοβο: Απέρριψε η KFOR το αίτημα για στρατιωτική παρουσία της Σερβίας στο Κόσοβο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Υπήρξε στ΄ αλήθεια ο Τρωικός Πόλεμος; Η απάντηση από τον ανασκαφέα της Τροίας
- Μπέσεντ στους FT: Προ των πυλών η μεγαλύτερη χρηματοπιστωτική επίθεση κατά του Ιράν – Όλες οι λεπτομέρειες της «οικονομικής D-Day»
- Ξανά γεμίζει η Αττική – Πάνω από 125.000 ταξιδιώτες έφτασαν σε Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο
- Shein: Σε αποτίμηση έως 26,8 δισ. στοχεύει η πολυαναμενόμενη IPO των 1,8 δισ. δολαρίων στο Χονγκ Κονγκ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.