• Διεθνής πολιτική

    Οι συγκλονιστικοί διάλογοι Μακρόν-Ζελένσκι λίγο μετά τη ρωσική εισβολή

    • NewsRoom
    Βολοντίμιρ Ζελένσκι - Εμανουέλ Μακρόν

    Βολοντίμιρ Ζελένσκι – Εμανουέλ Μακρόν


    Ένα γαλλικό ντοκιμαντέρ με τίτλο “Un Président, l’europe et la guerre” (Ο Πρόεδρος, η Ευρώπη και ο Πόλεμος) που μεταδόθηκε στις 30 Ιουνίου στη γαλλική τηλεόραση, δείχνει τις κρίσιμες ώρες λίγο μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

    Συγκεκριμένα, κατά τις πρώτες ώρες της εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι καλεί τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν, ζητώντας μεταξύ άλλων να επικοινωνήσει με τον Πούτιν και να διαμορφωθεί συμμαχία κατά του πολέμου.

    «Υπάρχουν στρατιώτες παντού, στην Οδησσό, στο Κίεβο, μπαίνουν από τη Λευκορωσία, δεν έχει καμία σχέση με το 2014» ακούγεται να λέει ο Ζελένσκι, με τον Μακρόν να του λέει «δηλαδή είναι ολοκληρωτικός πόλεμος» και τον Ουκρανό ηγέτη να απαντά καταφατικά.

    Ο Εμανουέλ Μακρόν απαντά με ένα «ΟΚ», ενώ φαίνεται ξεκάθαρα η αγωνία του μπροστά στον πόλεμο που μόλις έχει ξεσπάσει στην Ευρώπη.

    «Πιστεύω, Εμανουέλ, ότι είναι σημαντικό να συζητήσεις με τον Πούτιν και είναι σημαντικό να διαμορφωθεί μια συμμαχία κατά του πολέμου. Είμαστε σίγουροι ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες και ο Μπάιντεν μπορούν να συμμαχήσουν, να του τηλεφωνήσουν και να του πουν (σ.σ. στον Πούτιν) “σταμάτα”. Και αυτός θα σταματήσει. Θα σας ακούσει» καταλήγει ο Ζελένσκι.

    Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

    Δείτε ολόκληρο το ντοκιμαντέρ όπως προβλήθηκε στη γαλλική τηλεόραση:

    Διαβάστε επίσης:

    Ουκρανία: Διαψεύδει τον ισχυρισμό Πούτιν ότι το μεγαλύτερο μέρος των εξαγωγών σιτηρών κατευθύνεται σε χώρες της ΕΕ

    ΕΕ: Νέα βοήθεια ύψους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ για την Ουκρανία

     



    ΣΧΟΛΙΑ